12.7 C
De Bilt

Winterse buien

Verwachting voor vandaag en morgen

Vanavond is het overwegend bewolkt, alleen in het noorden komen opklaringen voor. Aan zee valt een enkele winterse bui. In het zuidoosten is er een zone met (natte) sneeuw aanwezig, vooral in het zuiden van Limburg kan er een dun sneeuwdek ontstaan. De wind is westelijk en zwak, aan zee matig tot vrij krachtig.

Komende nacht trekken buien vanaf de Noordzee het land op. De buien kunnen vergezeld gaan van hagel en (natte) sneeuw waardoor het lokaal glad kan worden, tevens is langs de kust onweer mogelijk. De zone met (natte) sneeuw in het zuidoosten trekt oostwaarts weg. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt, daar waar het opgeklaard is ook iets daaronder waardoor bevriezingsgladheid mogelijk is, de kans daarop is het grootst in het zuidwesten. De wind is boven land west tot zuidwest en matig, langs de kust west tot noordwest en matig tot vrij krachtig.

Morgen overdag verdwijnt de gladheid halverwege de ochtend. De buiigheid neemt geleidelijk af en de zon komt op de meeste plaatsen tevoorschijn. In de middag neemt van het zuidwesten uit de bewolking weer toe en in de avond kan in het zuiden regen of natte sneeuw vallen, in de Limburgse heuvels mogelijk weer wat droge sneeuw. De wind wordt overal west tot zuidwest en matig, aan zee af en toe vrij krachtig. De middagtemperatuur komt uit op ca 4°C en daalt al in de avond tot rond of onder het vriespunt. In het zuiden van het land kan het in de loop van de avond door winterse neerslag glad worden. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 23/01/2021 22.40 uur LT

  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio