13.5 C
De Bilt

Wolkenvelden, met name in het westen kans op een (winterse) bui

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht wisselen wolkenvelden en enkele opklaringen elkaar af. Met name in het westen komt een er een enkele bui voor met kans op natte sneeuw. De minimumtemperatuur loopt uiteen van iets onder het vriespunt in het oosten tot 3°C vlak aan zee. Door bevriezing kan het zeer lokaal glad worden. De wind is zuidelijk, zwak tot matig.

Overdag is het half tot zwaar bewolkt. Vooral in de ochtend kan er in de noordelijke helft regen of een lichte bui voorkomen. Met name in het noorden en oosten is er dan ook kans op wat (natte) sneeuw. In de middag valt vooral in het noordwesten nog wat regen of komt er een lichte bui voor. In de loop van de avond neemt in het zuidoosten de kans op regen of natte sneeuw toe. De middagtemperatuur wordt ongeveer 5°C en de zuidwestelijke wind is zwak tot matig.

In de nacht naar zondag komen vooral in de noordelijke helft enkele buien voor, wat verder landinwaarts kunnen deze buien een winters karakter hebben. De wind is west tot zuidwest en matig, langs de westkust westelijk (vrij) krachtig en in het noorden zwak en veranderlijk. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt. Lokaal kan er door bevriezing en/of neerslag op het koude wegdek gladheid optreden.

Zondag overdag neemt de buiigheid geleidelijk af en komt de zon op de meeste plaatsen tevoorschijn. In de middag neemt van het zuidwesten uit de bewolking weer toe en in de avond kan in het zuiden wat (winterse) neerslag vallen. De wind wordt overal west tot zuidwest en matig, aan zee af en toe vrij krachtig. De middagtemperatuur komt uit op 4-5°C en daalt al in de avond tot rond of onder het vriespunt. In het zuiden van het land kan het in de loop van de avond door sneeuwval glad worden. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 22/01/2021 23.51 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio