7.9 C
De Bilt

Presentatie adviezen en afscheid kinderraad 2023 – 2024

De schoolvakantie nadert en dus moeten we afscheid nemen van de huidige kinderraad en kinderburgemeester. Vandaag heeft de jeugdraad tijdens een leuke bijeenkomst bij KC Manjefiek de drie adviezen van dit schooljaar aangeboden.

Wethouder Manon Fokke (Burgerparticipatie) heeft de adviezen namens het college in ontvangst genomen: “Ik wil deze kinderraad heel erg bedanken voor hun inzet in deze periode en natuurlijk voor hun adviezen. In de kinderraad zitten is hartstikke leuk: dus ik hoop ook voor komend schooljaar weer op veel aanmeldingen.”

Als onderdeel van het advies Meer groen in de stad plantte de kinderraad tijdens onder meer heesters bij KC Manjefiek. Om hun advies Meer respect voor andere religies in combinatie met pestgedrag te ondersteunen hebben de kinderen een interview hierover gehouden met burgemeester Hillenaar en wethouder Fokke. De video hiervan staat op www.thuisinmaastricht.nl/kinderraad-schooljaar-2023-2024 .

Daarnaast heeft de kinderraad zelf een poster ontworpen; deze is gedrukt en wordt verspreid op drukke plekken en op scholen.
De overige mogelijkheden n.a.v. de adviezen worden nu bekeken en waar mogelijk verder opgepakt.

Adviezen kinderraad 2023-2024

I Dronepark

Ons advies is om een ontmoetingsplek voor kinderen met dezelfde interesses te creëren. Hiervoor hebben we het idee om een dronepark te maken. Dit zou kunnen in bijvoorbeeld een oude loods. Je kunt er dan vliegen met je speelgoeddrone of rijden met een op afstand bedienbare auto. Uiteraard moet daarbij gelet worden op de landelijke regels bij het openen van een Dronepark. 

II Meer groen in de stad

Wij als kinderraad vinden meer groen in de stad belangrijk voor meer zuurstof en het klimaat. Graag maken we iedere inwoner van Maastricht meer bewust om hieraan mee te werken. Wij denken dat dit kan door het verspreiden van meer informatie op de gemeentelijke socials, het organiseren en promoten van leuke acties zoals het NK-tegelwippen en 12 straten groen. De gemeente adviseren wij om door te gaan met vergroenen van de stad. Als kinderraad helpen wij graag mee aan het vergroenen van ons schoolplein en andere plekken in de stad.

thumbnail?sz=w1920&id=1kkMCbbbTcHq FJf71AT38dRBEQtJkgd
meergroen in de stad. Foto: gemeente Maastricht

III Meer respect voor andere religies in combinatie met pestgedrag

Wij als kinderraad staan voor diversiteit, meer respect voor andere religies en vrede. Pesten is nogal een moeilijk onderwerp en kun je natuurlijk niet geheel stoppen. Wel denken wij dat je pesten kunt verminderen door erover te praten en bewustwording te creëren. Als kinderraad adviseren wij daarom om een zelfgemaakte poster te verspreiden via de website en op scholen. Verder hebben we de burgemeester en wethouder Fokke geïnterviewd over o.a. pestgedrag. Dit interview plaatsen we op de website Thuis in Maastricht, om meer bewustwording te creëren bij anderen. Want uiteindelijk moeten we dit thema met z’n allen aanpakken.  

thumbnail?sz=w1920&id=17DsOp94UQU5jnwHJGGgqfQR8CMKSLndr
Stop pesten. Foto: gemeente Maastricht

De kinderraadsleden van 2023-2024

Linka Sampedro von Raesfeld (kinderburgemeester), Adam Mezian (loco- kinderburgemeester), Lorin Wüyster, Silas Laan, Ambra Houben, Kyan Betsch, Lena Jurrissen, Benthe van der Boom, Binta Barry, Maha Hamdawi Karmatli, Lynn Sullot, Kevin Krutzen, Aslan Pechler en Azra Özdemir.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio