5.1 C
De Bilt

Nieuw openbaar toilet in het centrum van Nijverdal

De langgekoesterde wens van veel inwoners en belangengroepen komt uit: er komt een nieuw openbaar toilet in het centrum van Nijverdal. De vergunning hiervoor is verleend. Het toilet komt aan de Grotestraat Noord te staan, naast het watertappunt en achter ’t Achterom. De gemeente Hellendoorn streeft ernaar om het toilet zo snel mogelijk te laten plaatsen.

Grote vraag naar openbaar toilet

Het idee voor een openbaar toilet in Nijverdal leeft al lang. Diverse belangengroepen zoals Stichting Hoge Nood, Gehandicaptenplatform Hellendoorn, React, de winkeliersvereniging Op Naar Nijverdal en ouderenbonden hebben zich hier hard voor gemaakt. Hun oproep kreeg steun van de gemeenteraad, die in november 2023 besloot budget vrij te maken voor de realisatie van het toilet.

Centrale locatie en toegankelijk ontwerp

Het toilet krijgt een centrale plek aan de Grotestraat, ten zuiden van het station. Deze locatie is goed bereikbaar zowel vanuit het centrum als vanuit het station. Het ontwerp is modern en praktisch: de buitenkant wordt uitgevoerd in cortenstaal, wat mooi aansluit bij de omgeving. Het toilet is gemakkelijk schoon te houden en toegankelijk voor mensen met een lichamelijke of visuele beperking.

Volgende stappen in het proces

De vergunning is verleend en de aanbesteding heeft inmiddels plaatsgevonden. De voorbereidende werkzaamheden beginnen zo snel mogelijk. Een exacte planning is er nog niet, deze is onder andere afhankelijk van de planning van nutsbedrijven. De gemeente streeft ernaar om het toilet zo snel mogelijk te plaatsen. Kijk op www.overheid.nl voor meer informatie over de omgevingsvergunning en de mogelijkheid om hier bezwaar tegen te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio