12.4 C
De Bilt

Storytelling in Stadsmuseum Woerden zaterdag 12 oktober tijdens LIVING MUSEUM

Op zaterdag 12 oktober duiken vier personages uit het verleden van Woerden op in het Stadsmuseum via storytelling. Teunis Bos, de tuinman van Bredius en Cornelis Jan Bredius vertellen hun persoonlijke verhalen. Daarnaast ontvangen we hoog bezoek: Albrecht van Beieren en zijn minnares Aleida van Poelgeest

Hun personages krijgen nieuw leven ingeblazen door de storytelling-groep van de SHHV (Stichts-Hollandse Historische Vereniging). En dat doen ze fantastisch. De luisteraars zitten er soms met kippenvel of tranen in de ogen… Kom het zelf meemaken in de sfeervolle Vroedschapszaal in het Stadsmuseum! De storytellers treden 2x op, om 11.30 en 13.30. Gratis voor alle bezoekers met geldig entreebewijs.

Storytelling

Historische Storytelling is een unieke manier om personen en gebeurtenissen uit het verleden tot leven te brengen en zo de geschiedenis op een leuke manier toegankelijk te maken voor iedereen. Elk verhaal is gebaseerd op historische feiten of aannemelijke historische context en de storytellinggroep bereidt ze met zorg voor. Ook hun kleding kiezen ze met zorg. Bovendien hebben ze er zichtbaar plezier in om de toehoorders zo een levendige inkijk te bieden in het leven van een vroegere stadgenoot! Na afloop is het mogelijk om na te praten met de personages.

Verwacht: EXTRA Gestel-editie op 23 november

Op zaterdag 23 november komt er een speciale Gestel-editie, ter ere van zijn geboortedag op de dag ervoor en aansluitend op de tijdelijke tentoonstelling Leo Gestel en Gustave De Smet, vluchtelingen – zielsverwanten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio