17.6 C
De Bilt

Marktkooplieden in Olst op de fiets naar het werk

Het kerkplein in Olst is heringericht; het is levendiger en groener gemaakt. Hierbij is er nog steeds voldoende ruimte om te parkeren, maar er is minder verharding dan voorheen. Met de marktkooplieden is afgesproken dat zij hun vrachtwagen parkeren bij De Hooiberg. Dit is best een eindje van de markt vandaan. Daarom stelt de gemeente Olst-Wijhe eenmalig vier goede tweedehands fietsen ter beschikking, geleverd door Ripperda Tweewielers uit Olst

Marktkooplieden op de fiets

De fietsen zijn vandaag overgedragen aan de marktkooplieden. Ze zijn erg blij met de fietsen. Een van hen zegt gekscherend: “Mooi dat we straks op de fiets naar het werk kunnen! Zonder gekheid; fijn dat de gemeente heeft meegedacht over een oplossing. Eerder hadden we onze vrachtwagen op het Kerkplein staan, maar dit past niet goed meer op het nieuwe, groene plein. Hij staat dus nu een stukje verderop, maar gelukkig op fietsafstand.”

Wethouder Marcel Blind: “We zijn erg blij dat de marktkooplieden zich flexibel hebben opgesteld, zodat we nu een mooi, groen Kerkplein hebben. Bij De Hooiberg is een fietsenberging gerealiseerd, waar ze hun ‘nieuwe’ fietsen kunnen stallen.”  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio