16.5 C
De Bilt

Cursus Politiek Actief voor de gemeente Oudewater en de gemeente Woerden

Op woensdag 6 november start in Woerden de cursus Politiek Actief voor de gemeente Oudewater en de gemeente Woerden. De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeente. Ook is de cursus zeer geschikt voor iedereen die misschien interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Meedoen is gratis.

Wat doet de gemeente? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de gemeente? Wat doet een raadslid?

Tijdens de Cursus Politiek Actief krijgen deelnemers een kijkje achter de schermen van de lokale politiek. Op 5 avonden worden verschillende aspecten van de lokale democratie uitgelegd. Zo wordt uitgelegd hoe een gemeente en de gemeenteraad werken en leren deelnemers alvast een beetje debatteren. Ook zijn er ontmoetingen met politici en bestuurders uit de gemeente. De cursus wordt aangeboden door de gemeente Oudewater en de gemeente Woerden.

“Lijkt een gemeenteraad ver weg en wat ze doet onbegrijpelijk? De raad is van én voor alle inwoners van de gemeente. Ontdek zelf wat de raad doet voor de inwoners, en hoe je daar zelf aan mee kan doen”, aldus Menso Bosma, griffier Oudewater.

Programma Cursus Politiek Actief

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten (van 19.30 tot 22.00 uur) die plaatsvinden in de raadzalen van Oudewater en Woerden.

  • Bijeenkomst 1: introductie en kennismaking (Woerden)
  • Bijeenkomst 2: de gemeente (Oudewater)
  • Bijeenkomst 3: de gemeenteraad (Woerden)
  • Bijeenkomst 4: training overtuigend debatteren (Oudewater)
  • Bijeenkomst 5: gemeentefinanciën en raadsvergadering (Woerden)

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de cursus Politiek Actief voor de gemeente op: gemeenteraad.oudewater.nl/raad/Cursus-Politiek-Actief of gemeenteraad.woerden.nl/Raad/Cursus-Politiek-Actief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio