15.5 C
De Bilt
donderdag, 17 oktober 2024

Sommige huiselijke problemen zijn tijdloos: gelukkig bestaan er vakmensen

Lang niet alles in ons huiselijke leven is gemoderniseerd of verbeterd. In sommige opzichten zijn woningen nog steeds hetzelfde als pakweg een halve eeuw geleden, omdat er (nog) geen betere opties uitgevonden zijn. Zo werken toilet en riolen nog grotendeels hetzelfde. En zijn stevige sloten nu eenmaal nog altijd de veiligste manier om je huis af te sluiten. Als deze zaken niet in orde zijn, zijn er gelukkig opgeleide vakmensen die kunnen helpen, sommigen zelfs 24 uur per dag. Een opsomming van euvels die je niet zo snel zelf kunt verhelpen, maar waarvoor je binnen nu en enkele minuten een contact in jouw buurt hebt gevonden.

Toilet verstopt of ander loodgietersklusje

Een verstopt toilet, lekkage of niet werkende waterleiding; loodgietersklussen zijn zo’n ergernis waarbij je niet wilt wachten totdat de vakmensen op dit gebied aan hun werkdag beginnen. Ook om pakweg vier uur ‘s morgens zijn ze tegenwoordig paraat. Woon je in Utrecht en wil je dat je gootsteen of toilet nu ontstopt wordt, ongeacht het tijdstip? De zoektermen spoed loodgieter Utrecht intikken helpt je snel uit de brand. Althans, dat doen de vakmensen die je op deze manier snel contacteert uiteindelijk.

Buitengesloten uit je huis, sleutel kwijt of vergeten

Het mechanisme van een toilet en de aansluiting op het riool is in al die decennia niet veranderd, de snelheid waarmee experts tot je beschikking staan wel. En dat is ook bij een kapot slot van je huis het geval. Vind je met de termen verstopt toilet Utrecht in enkele clicks een loodgieter, voor een slotenmaker ga je op een soortgelijke wijze te werk. Het overkomt iedereen weleens: sleutel gebroken, kwijt of vergeten. Of het slot zelf, dat dienst weigert en hoognodig aan vervanging of reparatie toe is. Het is fijn dat er nog steeds mensen worden opgeleid die dit ambacht beheersen en uitvoeren. En eveneens de hele dag tot je beschikking staan.

Ook een gebroken ruit kan niet wachten

Een derde situatie waarin je à la minute ambachtslieden wil aanroepen, is een gebroken ruit. Is er een bal door je woonkamerraam gevlogen of heb je een raam iets te enthousiast dichtgetrokken? Dat kan de beste overkomen. Maar dan ga je niet in de kou zitten. En niet met een gerust hart naar bed, in de wetenschap dat het dievengilde die aan het kozijn geschroefde plaat er zó af heeft gehaald. Zet daarom ook het nummer van een glaszetter in je telefoon. Uiteraard liefst één met een 24 uur-service.

Tip: maak niet alles ‘slim’ in je huis

Zo bestaan er veel meer huiselijke onvolkomenheden waaraan je niet zelf je vingers wilt branden. Niet alleen ouderwetse, overigens, zoals elektriciens. Er rijden intussen veel monteurs door het land die je wifi-problemen oplossen. Dat laatste is in veel woningen nogal een overkoepelend onderdeel, omdat ook de wasmachine, de deurbel, de verwarming en de verlichting niet te bedienen zijn zonder internet. Hetgeen te denken geeft over de noodzaak om al die aspecten te digitaliseren of, zoals het ook wel genoemd wordt, ‘slim te maken’.

Het is de vraag of je kiest voor een authentieke bediening van je badkamerverlichting, of een tablet die aan de muur hangt. Modern is niet altijd beter. Denk ook aan de sloten: ze bestaan al in ‘slimme’ vorm, maar of ze daadwerkelijk veiliger zijn?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio