12.3 C
De Bilt

105e Vierdaagse afgesloten in warm onthaal van ruim 39.000 wandelaars in Nijmegen

Nijmegen – Gisteren beleefde de Vierdaagse van Nijmegen de traditionele afsluiting op de Via Gladiola en kwamen de overgebleven wandelaars, gedragen door de steun van het enthousiaste publiek, over de finishlijn. Deze 105e editie wisten 39.019 wandelaars de einsstreep te halen.

Eindelijk weer ‘normale’ Vierdaagse

Na 4 jaar kon eindelijk weer een volledige en normale Vierdaagse gelopen worden. In 2020 en 2021 was het evenement door Corona afgelast en in 2022 zorgde extreme temperaturen ervoor dat de route ingekort moest worden. De temperaturen waren dit jaar aangenaam. Het was ideaal wandelweer.

Opvallend groot aantal deelnemers finisht niet

Er hadden zich voor deze editie maar liefst 47.00 mensen ingeschreven, maar volgens de organisatie is er een vertekend beeld ontstaan. De wijze van inschrijven was voor dit jaar nieuw en startkaarten waren in januari al in 2 dagen uitverkocht. Ruim duizend deelnemers verschenen al niet eens aan de start op de eerste dag. Volgens de organisatie zijn sommigen te enthousiast inschrijven en hebben toch afgezien van deelname.

Uiteindelijk wisten toch iets meer dan 39.000 mensen wel de eindstreep te halen. Ondanks een groter aantal afvallers, was het evenement met een week feesten en 4 dagen wandelen weer een enorm succes te noemen en de sfeer uitstekend.

Vierdaagse 2023

Vierdaagse 2023

Vierdaagse 2023

Vierdaagse 2023

Vierdaagse 2023

Foto’s: © Wesley Weijers – Regio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio