11 Luchtmobiele Brigade neemt deel aan grote NAVO-oefening Swift Response 21

11 Luchtmobiele Brigade neemt deel aan de grote Airborne-oefening Swift Response 21 in Roemenië. Na 10 dagen thuisquarantaine en een negatieve COVID-test zijn de militairen gisteren aangekomen in Roemenië waar zij zich klaarmaken voor de grote parachute-operatie op maandag 10 mei.

Swift Response

Swift Response is een multinationale Airborne-oefening onder leiding van de Amerikaanse 82nd Airborne Division waar meer dan 7.000 para’s van 10 verschillende NAVO-landen aan deelnemen. De oefening omvat drie zogenaamde ‘Joint Forcible Entries’ in Estland, Bulgarije en Roemenië. De NAVO beoefent hier een scenario waarbij troepen binnen vijandelijk gedomineerd gebied worden ingevlogen en gedropt.

11 Luchtmobiele Brigade

11 Luchtmobiele Brigade neemt onder de Duitse Division Schnelle Kräfte met ongeveer 650 militairen deel aan de Joint Forcible Entry in Roemenië. Op maandag 10 mei start de operatie voor de militairen van 11 Luchtmobiele Brigade door middel van een paradrop. Aansluitend volgt er een tactische oefening, waarna de Rode Baretten op 12 mei weer terugkeren op het basiskamp.

Air Assault operatie

Daarna leidt 11 Luchtmobiele Brigade zelf een internationale Air Assault operatie. Amerikaanse en Roemeense helikopters (waaronder Black Hawk, Puma, Chinook) en Duitse en Roemeense collega’s ondersteunen deze operatie. Dit maakt de helikopteroefening een van de grootste Air Assault oefeningen voor de brigade in de afgelopen jaren. Swift Response is de aftrap van de overkoepelende grootschalige jaarlijkse oefening DEFENDER-Europe.

Hierin werkt Nederland samen met verschillende NAVO-bondgenoten en andere partnerlanden. Het geheel staat onder leiding van de Verenigde Staten. De oefening is ontworpen om paraatheid en procedures tussen de VS, de NAVO en overige internationale partners te versterken. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img