14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

112 donderdag 400 keer gebeld door verwarde Capellenaar

Capelle aan den IJssel – Vandaag kreeg een Capellenaar bezoek van de politie, nadat hij maar liefst 400 keer alarmnummer 112 had gebeld, zo meldt Nieuws op Beeld. De man wist gisteren blijkbaar van geen ophouden en wilde alleen vrouwelijk centralisten ‘spreken’.

112 als sekslijn?

De vrouwen kregen telkens weer allerlei schunnige taal naar hun hoofd geslingerd door de man. Door zijn gedrag werd de alarmcentrale onnodig belast en voor de centralisten was het ook erg vervelend. Het leek wel alsof hij 112 als sekslijn gebruikte.

Het adres van de man werd uiteindelijk opgespoord en agenten kwamen bij hem aan huis. Omdat hij verward is hebben zij hem niet aangehouden, maar een stevig gesprek gevoerd. Hierop heeft de man beloofd niet meer naar het nummer te bellen. Hiermee komt hij er nog goed vanaf, omdat onnodig 112 bellen strafbaar is.

Eerdere voorvallen

In Moerkapelle wist een vrouw in 2010 de aandacht te treken door binnen 6 weken 400 keer te bellen met het alarmnummer. Nadat zij een waarschuwing had gekregen en in 2017 nog eens 5 keer achter elkaar belde, werd zij wel aangehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio