11.1 C
De Bilt

112 en 0900-8844 onbereikbaar door grote, landelijke storing bij KPN

Door een grote storing bij KPN zijn er vandaag bijna overal in Nederland enorme problemen ontstaan, omdat het noodnummer 112 landelijk onbereikbaar blijkt. Ook het politienummer 0900-8844 is niet te bereiken.

UPDATE: De genoemde storing is sinds 19.15 uur verholpen door KPN.

Lees hieronder verder voor het originele bericht

Onbereikbaar in bijna hele land

KPN meldt de storing op haar website. Het beslaat het overgrote deel van Nederland. Omdat de noodnummers nu niet bereikbaar zijn is de druk om de storing te verhelpen enorm groot. Een onbereikbaar 112 komt bijna nooit voor, zeker niet op zulke grote schaal.

Tijdelijk andere telefoonnummers

Bij spoed (112) belt u nu tijdelijk 088-6628240. ALLEEN bij spoed. Is de hulp die u zoek NIET spoedeisend (0900-8844), kunt u nu tijdelijk 088-9659630 bellen.

Niet onbereikbaar via sociale media

De politie in verschillende delen van Nederland roept mensen op om spoedmeldingen eventueel via sociale media te doet, zoals Twitter, Instagram of Facebook. Uiteraard met de nadruk hier alleen gebruik van te maken bij echte spoedgevallen, om zo geen mensenlevens in gevaar te brengen. Als het mogelijk is ga dan zelf naar een politiebureau, brandweerkazerne (indien daar bezetting is) of het ziekenhuis. LET OP: als u niet zeker bent, neem dan geen risico’s en bel één van bovenstaande tijdelijke nummers.

Storing lijkt alleen telefoonverkeer te treffen

Vreemd genoeg lijkt de storing alleen het telefoonverkeer te treffen, zowel vast, mobiel, als VoIP verbindingen. Ook onze redactie kan de meeste nummers niet bereiken, maar is zelf ook onbereikbaar op dit moment.

Niet alle telefoons liggen plat

Niet al het telefoonverkeer ligt overigens plat. Hoewel veel nummers onbereikbaar kijken op het moment, zijn er ook diverse nummers die niet onbereikbaar zijn en gewoon gebeld kunnen worden. KPN houdt mensen op de hoogte via haar website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio