0.6 C
De Bilt

25-ste Hondsrug Classic op zondag 1 oktober in Geopark de Hondsrug

In het mooie gebied van Geopark de Hondsrug wordt op zondag 1 oktober de 25-ste editie van de Hondsrug Classic gehouden. Het mountainbike evenement is daarmee waarschijnlijk het langst bestaande in Nederland. Het landschap met ruggen en dalen, dat zo’n 150.000 jaar geleden in de ijstijd is ontstaan leent zich dan ook uitermate goed voor deze sport.

Ook recreatieve rijders Hondsrug Classic

In de loop der jaren hebben vele toppers en bekende namen uit de wielersport meegedaan. In 2022 nog was het evenement het officiele NK Mountainbike marathon, een titel die de Drentse mountainbiker Tim Smeenge toen op zijn naam wist te schrijven. Maar naast de topsport kent het evenement ook breedtesport. Achter de competitierijders starten de recreatieve rijders, die onderling hun eigen wedstrijd hebben en zo genieten van de sport en de omgeving.

Exventure

De organisatie van de Hondsrug Classic is dit jaar voor het eerst in handen van Exventure, dat ook jaarlijks een internationale mountainbikewedstrijd op de VAM berg organiseert. Zij nemen de organisatie over van Jansen Sport Management, dat er mee wilde stoppen vanwege andere prioriteiten en Exventure vroeg het evenement voort te zetten.

Start en finish zijn in de gemeente AA en Hunze, bij recreatieplas het Nije Hemelriek, Houtvester Jansenweg 1 in Gasselte. De voorinschrijvingen zijn gesloten maar meedoen kan nog via daginschrijving ter plaatse. De start is om 11.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio