15.1 C
De Bilt

Deze 4 tuinaccessoires zijn de moeite waard!

Ook al kun je je tuin zien als een verlengstuk van je huis, het staat toch los van je huis en heeft dus speciale aandacht nodig. Gelukkig zijn er tal van accessoires die je aan je buitenruimte kunt toevoegen die niet alleen de waarde verhogen, maar ook het gebruik ervan aangenamer maken. Deze accessoires omvatten alles van een vloerkleed buiten of stoelen tot mooie fonteinen of banken met opbergvakken voor extra gereedschap.

Een tuinkleed als accessoire

Je kunt kiezen voor een tuinkleed dat kleur en stijl kan toevoegen aan je buitenruimte. Een vloerkleed kan ook praktisch zijn als je je meubels wilt beschermen. Als je huisdieren hebt, is het vooral belangrijk dat je een waterdicht vloerkleed kiest, zodat hun poten er geen vlekken op maken. De meeste mensen vouwen hun tapijten graag op wanneer ze niet worden gebruikt. Dit is misschien niet altijd mogelijk in verband met een gebrek aan opslagmogelijkheden. Je kunt ze altijd onder een tafel opbergen, zodat ze geen extra ruimte in beslag nemen.

Een tuinbank

Een tuinbank is een uitstekende aanvulling op elke ruimte, omdat deze accessoire een plek biedt om te zitten en te ontspannen terwijl je geniet van je tuin. Je kunt er een in je voortuin, achtertuin of zelfs op het terras plaatsen. Een tuinbank kan van veel verschillende materialen worden gemaakt, waaronder hout, steen en beton. Het is belangrijk om te overwegen welk materiaal je wilt, zodat het past bij de inrichting van je bestaande landschapsontwerp. Je kunt er ook voor kiezen om je tuinbank te schilderen of te beitsen. Op deze manier past het bij andere elementen van je buitenruimte, zoals hekken of muren die delen van het pand zoals tuinen en bloembedden omringen.

Een pergola

Een pergola is meer dan een accessoire. Het is een constructie met een dak dat wordt ondersteund door kolommen. Ze kunnen worden gebruikt om een terras te bedekken waardoor ze schaduw en privacy bieden. Als je wijnranken op de pergola wilt laten groeien, kun je druivenranken nemen en deze aan het onderste deel van de pergola planten. Pergola’s zijn echt veelzijdig als je je eigen buitenruimte in je achtertuin of op je balkon wilt creëren.

Een prieel of hekwerk

Priëlen en hekjes zijn goed voor meer dan alleen het ondersteunen van klimplanten. Ze kunnen worden gebruikt om je tuin in te delen. Daarnaast zijn ze ook visueel interessant. Als je bijvoorbeeld een prieel of hekwerk in je tuin hebt, plant dan aan de andere kant iets dat helpt om die ruimte op te vullen en er voller uit laat zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio