17.2 C
De Bilt

ACM waarschuwt voor webwinkel femmeboutique.nl; site inmiddels verdwenen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt consumenten voor de webshop femmeboutique.nl en shop-femmeboutique.nl. De webwinkel verkoopt kleding, schoenen, beautyproducten en accessoires. Consumenten klagen dat de webshop regelmatig niet of te laat levert en niet bereikbaar is. Ook de ACM heeft geen contact kunnen leggen met de webwinkel.

De informatie op de website over levering, contactgegevens en bedenktijd is onvolledig en onjuist. De ACM ontving tientallen meldingen over dit bedrijf, net als de Consumentenbond en de politie. Om te voorkomen dat meer consumenten gedupeerd worden door deze webshop waarschuwt de ACM nu voor dit bedrijf. Ook beraadt de ACM zich op maatregelen om te voorkomen dat het bedrijf achter deze website opnieuw problemen veroorzaakt.

Femmeboutique.nl en shopfemmeboutique.nl gebruikten waarschijnlijk dropshipping

De eigenaar van de webshop – E&V B.V.- maakt vermoedelijk gebruik van dropshipping. Dit houdt in dat het bedrijf producten verkoopt die het zelf niet op voorraad heeft, maar die een derde partij – vaak in het buitenland – maakt en verstuurt. Voor de consument betekent dit een langere levertijd en mogelijk hogere retourkosten. Dropshipping is niet verboden, maar daarbij moet het bedrijf zich wel houden aan de regels die gelden bij online verkoop, zoals het duidelijk vermelden van de werkelijke levertijd.

Waarop moet je letten bij online aankopen?

  1. Om te voorkomen dat je online iets koopt bij een onbetrouwbare partij is het verstandig om voor je aankoop een aantal zaken te checken: 
    Controleer of de website contactgegevens, een KvK- en/of btw-nummer vermeldt. Je wilt immers weten bij wie je kunt melden als je wil retourneren of wanneer je andere problemen hebt;
  2. Bekijk de informatie over de kosten, herkomst van het product en de levertijden. Mis je daar belangrijke informatie, vraag je dan af welke risico’s je wil nemen als producten duurder blijken of laat komen;
  3. Veel dropshippers adverteren via sociale media zoals via Facebook en Instagram. Link je vanuit sociale media direct door naar een productpagina, vergeet dan niet verder te kijken op de website of alle bovenstaande informatie aanwezig is;
  4. Bekijk de beoordeling van andere consumenten voordat je koopt. Doe dat bij voorkeur buiten de website van de verkoper. De reviews op hun eigen websites zijn lang niet altijd betrouwbaar.

ACM ConsuWijzer

Al deze informatie en meer is terug te lezen op ACM ConsuWijzer, het consumentenloket van de ACM. Meer informatie over dropshipping lees je in het artikel: Dropshipping: Check goed waar je bestelt.

Aanvullend onderzoek Regio Online

E&V Holding B.V. veel webshops en nog meer klachten

Nader onderzoek leert dat dit bedrijf is gevestigd op een particulier woonadres in Duiven. Het regent klachten over E&V Holding B.V. dergelijk webshops onder meerdere namen heeft gelanceerd. Ook de website https://modaboutique-shop.nl blijkt van eigenaar E&V B.V.. Ook hier zijn meerdere klachten over, maar deze website is nog wel actief. Opletten dus! De webshop bonnefemme.nl is inmiddels ook verdwenen van internet en over Moda Amsterdam zijn er ook een grote hoeveelheid klachten.

Oude site verdwijnt, nieuwe site verscijnt

Het lijkt erop dat de eigenaar van E&V B.V. steeds weer nieuwe sites opricht en opdoekt zodra de klachten beginnen binnen te stromen. Mensen zijn dan hun geld al kwijt en kunnen nergens meer terecht. Met dezelfde vaart richt deze ‘ondernemer’ weer een nieuwe, vergelijkbare website op en het verhaal begint opnieuw.

Onduidelijkheid over vestigingsadres

Op https://modaboutique-shop.nl/pages/contact zijn de contactgegevens te vinden van het bedrijf, inclusief het vestigingsadres. Het opgegeven adres is een bedrijfspand. Op Google Streetview zie je een opname uit 2022 met de naam van een ander bedrijf op het gebouw. Dit bedrijf is echter verhuist naar een ander adres en heeft niets te doen met bovenstaande bedrijf.

E&V Holding B.V. of Handelsonderneming E&V. B.V. staan opgenomen in het handelsregister van de Kamer van Koophandel op hetzelfde bedrijfsadres in Duiven, maar beiden onder een ander KvK nummer. Ons is onbekend of zij daar ook werkelijk gevestigd zijn.

Gebruik vertrouwde webshops

Vaak spelen deze webshops in op de emotie van consumenten, door artikelen tegen zeer aantrekkelijke prijzen aan te bieden. Achteraf blijkt het als een zeepbel uit elkaar te spatten. Er zijn altijd uitzonderingen, maar algemeen advies is om nooit zomaar bij onbekende webshops te gaan bestellen.

Doe goed onder. Zoek naar ervaringen en reviews van de genoemde webshop. Is er niets te vinden? Wees dan zeer terughoudend. Bij enkel negatieve reviews lijkt de keuze minder lastig. Het blijft echter altijd je eigen verantwoordelijkheid te kiezen voor dit soort webshops. Soms is een bekende en vertrouwde website, uiteindelijk toch de beste optie, ook al moet je dan soms een maand langer sparen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio