16.2 C
De Bilt

Airbnb gasten leveren Nederland ruim 2 miljoen euro op met Koningsdag

Nederderland – 3 mei, 2018 – Ruim 31.000 gasten verbleven met Koningsdag bij een Nederlandse Airbnb-host. Naast het vieren van de verjaardag van Koning Willem-Alexander, zorgden deze Airbnb gasten voor ruim 2 miljoen euro aan inkomsten voor Airbnb-hosts.

Meer dan 100 landen

In totaal ontvingen meer dan 9000 Nederlandse gastheren- en vrouwen bezoekers uit meer dan 100 landen. Nederlandse, Duitse en Franse gasten maakten ruim 50% van alle bezoekers uit. Vrouwelijke (57%) en 60+ hosts (14%) ontvingen de meeste gasten en profiteerden het meest van de Koningsdag bezoekers.

Elke gast is goed voor economie

“Elke keer dat een gast Nederland via Airbnb bezoekt, levert dat inkomen op voor lokale families en hun gemeenschappen”, zegt James McClure, General Manager Noord Europa van Airbnb. “Koningsdag vieren Nederlanders samen en Airbnb is trots om mensen uit zoveel landen en gemeenschappen bij elkaar te brengen voor deze bijzondere feestdag, de Nederlandse tradities en het eten van een oranje tompouce”.

Populaire bestemmingen

De populairste bestemmingen voor Airbnb gasten om Koningsdag te vieren waren Den Haag, Rotterdam, Groningen, Amsterdam en Utrecht. Terwijl hotelprijzen meestal sterk stijgen op dit soort dagen, biedt Airbnb een betaalbaar en duurzaam alternatief voor gasten van over de hele wereld. De gemiddelde prijs voor een kamer op Airbnb tijdens Koningsdag was slechts 100 euro per nacht, waarvan de hosts tot 97 euro zelf mogen houden.

Over Airbnb

Opgericht in augustus 2008 en gevestigd in San Francisco, Californië is Airbnb een betrouwbare community-marktplaats waar mensen over de hele wereld unieke accommodaties kunnen adverteren, ontdekken en boeken – online of vanaf een mobiele telefoon of tablet. Of het nu een appartement voor een nacht is, een kasteel voor een week of een villa voor een maand; Airbnb brengt mensen met elkaar in contact voor een unieke reiservaring. In elke prijscategorie en in meer dan 65.000 steden en 191 landen. En met een fantastische klantenservice en een groeiende gebruikerscommunity is Airbnb de gemakkelijkste manier om wat bij te verdienen met de ruimte die je over hebt en die te presenteren aan een publiek van miljoenen reizigers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio