Albert won 99Days of Design by Vista en gaat vluchtelingen leren meubels te maken

Rotterdam – Veel zelfstandigen en kleine ondernemingen hebben het afgelopen jaar met de handen in het haar gezeten nadat ze de deuren moesten sluiten tijdens de lockdowns in ons land. Daarom hield Vista deze zomer een wedstrijd voor deze ondernemers om ze een hart onder de riem te steken.

99Days of Design by Vista

Met 99Days of Desin by Vista, riep het bedrijf kleine ondernemers op om hen te laten weten waarom zij de €15.000 aan prijzengeld, €500 aan marketingmateriaal en een nieuw logo ontworpen door 99designs verdienen. De in Rotterdam gebaseerde meubelmaker Albert Potgieter kwam daar als winnaar uit.

Uniek verhaal

Albert won met een uniek verhaal. Oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en fysiotherapeut, begon Albert in Nederland met zijn meubelbedrijf vanaf nul. Hij had geen gereedschap, geen geld en geen ervaring om mee te beginnen. Hierdoor heeft hij een eigen, unieke manier van ontwerpen gecreёerd. Met die kennis, en het prijzengeld van 99 Days of Design by Vista, wil hij nu een nieuwe afdeling binnen zijn bedrijf beginnen, waarin hij mensen die niet geschoold zijn kan onderwijzen en een mooie vaardigheid leren.

Albert Postgieter

Een prijswinnend idee, zo dacht ook Vista. “Albert Potgieter heeft zijn leven omgegooid om te doen waar hij van houdt. Dat betekende ook dat hij opnieuw moest beginnen en een nieuw vak moest leren. Dat hij met zijn bedrijf ook het leven van anderen wil verrijken, is iets wat wij graag ondersteunen”, aldus Nina Coopmans, Country Manager Nederland bij VistaPrint.

Op 30 september organiseerde Vista met Albert Potgieter een klein evenement waarin hij zijn werk liet zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img