12.7 C
De Bilt

Ambachtendag in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk

Ter viering van het 25-jarig jubileum als UNESCO Werelderfgoed, organiseert Werelderfgoed Kinderdijk op zaterdag 26 augustus 2023 een gezellige Ambachtendag. Dit evenement biedt bezoekers de unieke kans om een stap terug in de tijd te zetten en de traditionele ambachten van de regio zelf te ervaren. Het belooft een dag vol cultureel erfgoed en authentieke activiteiten te worden.

Ambachtelijke activiteiten

Op deze bijzondere Ambachtendag kunnen bezoekers op de verschillende bezoeklocaties verspreid over het werelderfgoed diverse ambachtelijke activiteiten bewonderen. Er zullen verschillende ambachtslieden aanwezig zijn om bezoekers de fijne kneepjes van het vak te laten zien en hen te inspireren met hun vaardigheden. Van het bakken van brood in het traditionele bakhuisje tot het vervaardigen van zeilen en het tanen van touw. En laten we natuurlijk de belangrijkste ambacht van Kinderdijk niet vergeten: het molenaarschap. Al deze oude ambachten bieden een glimp van de rijke geschiedenis van het gebied.

Zeilmaken is ook een ambacht
Museummolen Overwaard bij Kinderdijk (eerste molen)
Ambachtendag 2023
Museummolen Overwaard
Ambachten herleven
Zeilmaken is ook een ambacht – Foto Stichting Werelderfgoed Kinderdijk
Museummolen Overwaard bij Kinderdijk – Foto Stichting Werelderfgoed Kinderdijk
Ambachtendag 2023 – Museummolen Overwaard – Foto Stichting Werelderfgoed Kinderdijk
Ambachtendag 2023 – Museummolen Overwaard – Foto Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (2)
Ambachten herleven – Foto Stichting Werelderfgoed Kinderdijk
previous arrow
next arrow
 

Bezoek de meest unieke molen

Op deze speciale dag wordt ook Museummolen Overwaard geopend voor het publiek. Bezoekers krijgen de kans om deze unieke molen van binnen te verkennen. Ook zal er op het erf een ervaren molenmaker aan het werk zijn, die zijn kennis en expertise met het publiek zal delen en de reparatie van een baard van een Kinderdijkse molen zal demonstreren. De baard is een kleurrijk houten bord aan de voorzijde van de molenkap met het jaartal van de molen erop vermeld.

Naast Museummolen Overwaard is ook de educatieschuur op dit molenerf geopend. Hier kunnen bezoekers zien hoe een molen vroeger gebouwd werd en krijgen ze inzicht in de traditionele technieken die worden gebruikt om deze indrukwekkende constructies te creëren en te onderhouden.

Ambachtendag UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk

De Ambachtendag op zaterdag 26 augustus 2023 belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor zowel jong als oud. Tickets voor een dagje UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk zijn eenvoudig online te koop op www.kinderdijk.nl/tickets.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio