Anna de Bruyckere nieuwe stadsdichter Middelburg

Middelburg – Anna de Bruyckere gaat per 1 januari aan de slag als stadsdichter van gemeente Middelburg. Zij maakt haar debuut op de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie op zaterdag 13 januari in het stadhuis. 

Anna de Bruyckere

Anna de Bruyckere (Middelburg, 1987) schrijft sinds de millenniumwisseling al poëzie en later ook theater, essays en verhalen. Haar werk bracht ze tot nog toe naar buiten in tijdschriften, zoals Het Liegend Konijn, bij poëzieprijzen als De Meander Dichtersprijs, de Poëziewedstrijd Oostende en De Gouden Flits en op podia in Nederland en België. Ook geeft ze graag poëzieworkshops. Ze is opgeleid als filosoof en econoom in België, de VS en Groot-Brittannië en ze is onder andere werkzaam als freelance tekstschrijver, redacteur, journalist en docent.

Nieuwe stadsdichter

De nieuwe stadsdichter: “Wat ik graag wil, is in de stadsgedichten – gedichten die ik zal schrijven én gedichten van Middelburgers zelf die ik hoop te helpen schrijven in workshops – vieren wat Middelburg als stad en leefgemeenschap zo mooi en Middelburgs maakt. Poëzie is voor mij uiteindelijk een manier van aandacht besteden en uitdiepen en dat wil ik graag doen in, over en met Middelburg.”

De Bruyckere volgt Karel Leeftink op, die de afgelopen drie jaar stadsdichter was. Zijn werk is onder andere te lezen op www.middelburg.nl/stadsdichter. Onlangs verscheen er ook een dichtbundel van Karel Leeftink, met verzameld werk tijdens zijn stadsdichterschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img