2.1 C
De Bilt

ASC Jaap Eden onderdeel van Special Olympics Team NL 2022!

Amsterdam – ASC Jaap Eden is één van de negen verenigingen die is ingeloot om in 2022 deel te nemen aan het grootste wintersportevenement ter wereld voor mensen met een verstandelijke beperking. Van 22 t/m 29 januari 2022 zijn de Special Olympics World Winter Games in Kazan, Rusland. Deze zouden eigenlijk al dit jaar in Zweden georganiseerd worden, maar konden door corona geen doorgang hebben.

ASC Jaap Eden

Op 18 januari 2022 stapt Special Olympics Team NL op het vliegtuig, waarna hun leven voorgoed zal veranderen. De 29 sporters van Special Olympics Team NL zullen boven zichzelf uit stijgen wat betreft sportprestaties maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Zij worden begeleid door 9 coaches en het staf team van Special Olympics Nederland.

Coaches geselecteerd!

ASC Jaap Eden gaat met in 1 sporter en 1 coach naar de Special Olympics World Winter Games in Kazan, waar zij deelnemen aan het shorttrack. Deze week werd bekend dat coach Maria Hijman Utrecht één van de coaches van het shorttrack team is.

“Een voorrecht om straks deze sporters te zien stralen op het podium”

De komende maanden zullen de sporters van Special Olympics Team NL geselecteerd en getraind worden door hun eigen coaches, Marcel van Galen (Head of Delegation) en Natascha Bruers (Assistant Head of Delegation). De definitieve selectie voor Special Olympics Team NL zal in september bekend worden gemaakt.

Special Olympics World Winter Games 2022

Van 22 t/m 29 januari strijden ruim 2.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 107 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Winter Games 2022 in Kazan. De 29 sporters van Special Olympics Team NL zijn actief in 4 takken van sport: langlaufen, shorttrack, skiën en snowboarden.

Deelname aan de World Games is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie die ze tegemoet gaan. Door middel van de World Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

Special Olympics

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld. Dit gaat niet zonder de hulp van onze partner Rabo Foundation, maatschappelijke partners Fonds Gehandicaptensport en VriendenLoterij, event partners Coca-Cola, Stamhuis, Technische Unie en Toyota.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio