5.2 C
De Bilt

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB): wat moet je ermee?

AVB staat voor aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Maar, wat moet je er mee? Wat is belangrijk om te weten over een AVB en waarom zou je deze aanschaffen? Als je als onderneming of zzp’er schade aanricht, ben je daar verantwoordelijk voor. Met de AVB bescherm je jezelf tegen schadeclaims.

De Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) is er voor bedoeld om schade te dekken aan personen en/of zaken. Dit kan schade zijn die iemand binnen het bedrijf oploopt, schade die door iemand binnen het bedrijf aan derden wordt toegebracht, maar ook schade door werknemers onderling. Met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) ben je verzekerd voor Schadeclaims als gevolg van schade aan personen of zaken. Ben jij nieuwsgierig naar alle ins en outs van bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Lees dan hier verder.

Wanneer heb je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) nodig?

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is eigenlijk een must voor elke ondernemer. Er is altijd een mogelijkheid dat er door jou of iemand binnen je bedrijf tijdens werkuren schade wordt toegebracht aan zaken of personen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een ander voorbeeld is dat klanten schade lijden door jouw producten. Zonder AVB zou je zo maar eens een flink bedrag moeten betalen. Wat voor onderneming je ook hebt, zonder AVB is de kans groot dat je door dergelijk kosten grote problemen krijgt. Een AVB afsluiten is daarom belangrijk.

Wat voor risico’s loop jij met je onderneming?

Het is verstandig om te kijken naar welke risico’s jij loopt als onderneming. In sommige sectoren loop je bijvoorbeeld meer risico’s dan anderen. Heb jij een eigen horecazaak? Dan is het fijn om verzekerd te zijn. Het kan voorkomen dat je personeel struikelt en per ongeluk hete drank over zichzelf of een klant gooit. Verkoop jij producten die achteraf schadelijk zijn voor de gebruikers? Ook dan wil je niet achter de feiten aanlopen.

Ongeluk in een klein hoekje kan kostbaar zijn

Wanneer je zzp’er bent is het ook erg belangrijk om hiernaar te kijken. Stel dat je per ongeluk tegen een kostbare vaas van een klant aan stoot tijdens je werk waardoor deze kapot gaat bij een van je klanten? Zonder bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je niet beschermd tegen de schadeclaims.

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven afsluiten

Wanneer je een AVB afsluit wordt er altijd een verzekerd bedrag gekozen. Het is verstandig om jouw risico’s te bespreken met een adviseur. Die kan jou helpen bij het juiste bedrag vinden voor jouw verzekering. Er spelen ook meer aspecten dan alleen de premie. Zo kun je kiezen uit welke risico’s je wil verzekeren, tot welk bedrag je wil verzekeren en of je misschien ook nog een aanvullende verzekering nodig hebt. Tot slot is het belangrijk om ook na te lezen wat er niet onder de dekking valt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio