15.7 C
De Bilt

Besparen zonder dat je er iets van merkt; de top 3!

Alle prijzen stijgen, dat is iets wat je niet ontgaan kan zijn. Van de supermarkt tot alle vaste lasten. Nu is besparen geen favoriete activiteit van velen en dat is te begrijpen, want bij besparen lever je vaak ook iets in. Vaak iets wat de nodige comfort en plezier oplevert. Maar nu de prijzen al een tijdje stijgen nemen de ervaringen omtrent besparen ook toe. Er zijn namelijk vandaag de dag ook besparingen te bedenken die daadwerkelijk een voordeel opleveren zonder dat je er vervolgens iets van merkt. Welke dat zijn? Lees snel verder.

1. Altijd bereikbaar

Een kostenpost die er de afgelopen jaren bij is gekomen en zeker binnen een gezin behoorlijk kan oplopen, is die van de smartphone. Dit is ook niet zo gek, want een smartphone abonnement bestaat niet alleen uit de aanschaf van een mooi toestel maar ook uit de vaste lasten in de vorm van een abonnement. Dit is een terugkerende kostenpost die iedere maand weer verschijnt. Dat hier een heel voordelig alternatief voor is in de vorm van een goedkoop sim only abonnement realiseren niet veel mensen zich. Toch kun je hiermee enorm besparen op de maandlasten.

Wanneer je na een standaard abonnement -waar een toestel bij in zit- niet besluit een nieuw toestel aan te schaffen, maar juist nog een ronde mee te nemen dan zul je zien dat dit veel scheelt per maand. Een sim only abonnement is dan het voordelige alternatief, waarmee je ook een stuk flexibeler bent. Je kunt het aantal termijnen en de hoogte van de bundel zelf samenstellen, en dat toestel? Dat kan vaak nog prima een aantal jaren mee! Check dus je abonnement en sluit hem anders zo snel mogelijk over.

2. Goed verzekerd, toch besparen

Nog een vaste kostenpost die iedere maand terugkomt is die van de (zorg)verzekering. Het is geen populaire klus, maar wel één die veel voordeel op kan leveren. Zo zijn er bij de zorgverzekering allerlei trucjes te bedenken zoals het betalen van de rekening in één keer, het ophogen van het eigen risico en het zorgvuldig samenstellen van een aanvullend pakket. Ook kun je vaak via een werkgever collectief verzekeren, dit kan ook daadwerkelijk een leuk verschil maken.

Naast de zorgverzekering is het ook aan te raden de autoverzekering, de opstalverzekering, inboedelverzekering en alle andere verzekeringen te checken. In veel gevallen zijn er goedkopere varianten met dezelfde voorwaarden. Geen verschil wat je echt merkt, behalve in je portemonnee!

3.  Abonneer meer

De laatste kostenpost die echt iedere maand, kwartaal of jaar terugkomt is die van de abonnementen. Mensen denken vaak dat ze hier weinig van hebben, totdat ze gaan tellen. Je kunt in je bank app wellicht alle automatische incasso’s selecteren. Doe dit en kijk welke abonnementen je daadwerkelijk allemaal hebt. Zeg degene op die je niet of nauwelijks gebruikt en sluit anderen over die goedkoper kunnen. Dat je een sportschool abonnement opzegt wil niet zeggen dat je stopt met sporten, maar een tienrittenkaart kan in veel gevallen voordeliger zijn.

Kortom, besparen kan bijna leuk worden wanneer je het verschil zit op de bankrekening zonder dat je dit ook echt zo ervaart. Investeer wat tijd hierin en je zult zien dat het zich al snel uitbetaalt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio