14.9 C
De Bilt

Ben je ook betrokken bij het Binnenveld? Ga 10 februari met ons in gesprek!

Het Binnenveld: een prachtig gebied waar mensen wonen, werken, fietsen en wandelen. Het is een gebied in beweging. De komende jaren worden er bijvoorbeeld plannen gemaakt voor de verduurzaming van de landbouw, het bouwen van huizen, het opwekken van duurzame energie en het verminderen van de stikstofuitstoot. De betrokken gemeenten, provincies en waterschappen willen samen met u in gesprek over deze ontwikkelingen.

Het Binnenveld

Daarnaast zien we dat de wegen in Het Binnenveld drukker worden, met negatieve gevolgen voor de verkeersveiligheid. Het is belangrijk om al die ontwikkelingen op elkaar af te stemmen en duidelijke keuzes te maken over wat we in de toekomst willen. Hoe zorgen we voor een leefbaar, economisch en ecologisch sterk Binnenveld? Een plek waar je in de toekomst graag woont, werkt en recreëert.

Een gebiedsaanpak?

In het afgelopen half jaar hebben een aantal betrokken partijen en overheden uit het gebied gekeken naar de ontwikkelingen die op het Binnenveld afkomen. Deze analyse heeft opgeleverd dat er veel inzicht is verkregen en dat er ook duidelijk is wat nog verder onderzocht moet worden. De betrokken overheden hebben daarom besloten om gezamenlijk een gebiedsproces te faciliteren en samen met mensen uit het gebied verder te gaan onderzoeken en na te denken over de toekomst van Het Binnenveld. In dit gebiedsproces wordt nadrukkelijk de input van betrokkenen gevraagd om deze ontwikkelingen samen vorm te geven.

In gesprek

De komende maanden willen we met betrokkenen in en rondom het Binnenveld de opgaven concreter maken en zoeken naar kansen voor het gebied. Ieders kennis, zorgen en ideeën over het gebied zijn van belang.

We organiseren 10 februari een bijeenkomst om iedereen te infomeren over de ontwikkeling van het Binnenveld, maar vooral ook om ieders inzichten en vragen te horen! Vanwege Corona is deze bijeenkomst online vanuit studio Binnenveld. Wees welkom!

Wanneer?        10 februari 2022

Waar?              Online via www.gebiedsaanpakhetbinnenveld.nl     

Hoe laat?         20.00 uur

Aanmelden

We vragen je aan te melden via de website www.gebiedsaanpakhetbinnenveld.nl . Deze website wordt in de komende weken uitgebreid met meer informatie over het gebiedsproces voor Het Binnenveld, dus houdt de website goed in de gaten. Alvast in contact komen? Via de website vind je onze contactgegevens.

Betrokken overheden

Provincie Gelderland, Provincie Utrecht, Gemeente Veenendaal, Gemeente Ede, Gemeente Rhenen, Gemeente Wageningen en Waterschap Vallei en Veluwe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio