10.2 C
De Bilt

Afscheid van het Spookslot door bezoekers van de Efteling

Kaatsheuvel – Vandaag namen veel bezoekers en fans afscheid van het Spookslot in de Efteling. Na 44 jaar gaat de attractie weg uit de Efteling. Veel fans van de Efteling vinden het wel moeilijk dat het vretrouwde griezelkasteel verdwijnt.

Eerste attractie buit het sprookjesbos

Het Spookslot opende op 10 mei 1978 voor het eerst haar deuren in de Efteling. Bezoekers werden begeleid langs verschillende spoken en een show, met het inmiddels zeer bekende muziekje. Het was toen de eerste grote attractie buiten het sprookjesbos om.

Een run

Afgelopen maandag was het een gekkenhuis in de Efteling, toen veel fans de laatste souvenirs wilden bemachtigen. Zij konden een boek met verschillende verhalen en foto`s van het Spookslot kopen en een pin voor het afscheid. Deze werden al snel op markplaats voor het dubbelle bedrag aangeboden, terwijl via de Efteling website het nog tot vandaag te bestellen is voor de normaal prijs.

Spookslot eerder dicht

De Efteling heeft verschillende maatregelen getroffen om ongeregeldheden te voorkomen, zoals afgelopen maandag. Door hekken neer te zetten op het plein, kan de wachtrij beter geleid worden. Door de verwachtte drukte zal de wachtrij voor de attractie een uur eerder dicht gaan vandaag. Dus om 21.00 uur al in plaats van 22.00 uur. De Efteling verwacht dat de laatste show dan om 22.00 uur plaats zal vinden. In 2024 zal de vervanger van het Spookslot de poorten openen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio