Bijna 3,5 miljoen verkeersovertredingen tweede tertiaal 2017

verkeersovertredingen
foto ter ilustratie foto:Jeffrey Groen

In de periode mei tot en met augustus is er op grond van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (Wahv) een lichte stijging in het aantal verkeersovertredingen geconstateerd  ten opzichte van de zelfde periode in 2016. De verkeersboetes werden vooral opgelegd voor  te hard rijden, door rood rijden, fout parkeren en handheld bellen.

Snelheidsovertredingen

Dit jaar zijn de snelheidsovertredingen weer de meest voorkomende boete. Het aantal boetes is dit jaar gestegen met 27.204 boetes ten opzichte van 2016.De stijging kan worden toegewezen aan de extra aandacht voor de verkeershandhaving voor dit gevaarlijke gedrag. Het aantal staandehoudingen steeg door meer handhaving door politie op de weg met 19.715

Trajectcontroles en flitspalen

Bij trajectcontroles is het aantal boetes licht afgenomen met 13.806 boetes ten opzichte van 2016. De daling komt mede doordat de A10  bij Amsterdam tijdelijk dicht geweest is en er geen controles zijn geweest. De boetes afkomstig van flitspalen zijn nagenoeg gelijk gebleven.

Buitenlandse verkeersovertreders

Het aantal boetes op buitenlandse kentekens is dit jaar toegenomen en bevat 12,4% van het totaal aantal boetes. Dit komt mede doordat er nieuwe landen zijn aangesloten op het Nederlandse systeem. Deze landen zijn ook toegevoegd aan het viermaandelijkse overzicht.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam