17.6 C
De Bilt

Burgerinitiatief tegen hondenbelasting bijna rond!

Binnenland – Door middel van een Burgerinitiatief tegen hondenbelasting, strijd Gary Yanover  sinds 2012 is tegen de hondenbelasting. Gary kwam in aanraking met de hondenbelasting toen zijn dochter een hond kreeg, omdat de gemeente deze belasting aan allerlei zaken mag besteden, was Gary zeer verontwaardigt. Hij begon zijn strijd tegen gemeenten om deze oneerlijke belasting. Zo had de actie meer doelen, de gemeenten zijn immers degene die de hondenbelasting opleggen. Hondenbelasting is geen verplichting, een gemeente mag hondenbelasting heffen, omdat dit zo in de wet is bepaald.

Doordat de Hoge Raad op 18 oktober 2013 de uitspraak deed dat gemeenten hondenbelasting mogen heffen, omdat dit zo bepaald is in Artikel 226 van de Gemeente Wet, werd zijn oorspronkelijke opzet niet meer relevant. Gary besloot het toen anders aan te pakken.

Wet aanpassen

Om het onmogelijk te maken voor gemeenten om hondenbelasting te heffen, zou er een wijziging in de wet moeten komen. Yanover besloot daarom een burgerinitiatief te starten om Artikel 226 uit de Gemeente Wet te krijgen. Via dit burgerinitiatief werden handtekeningen verzameld. Er zou een totaal van 40.000 handtekeningen nodig zijn, om de petitie aan te kunnen bieden aan de Tweede Kamer.
De petitie kwam langzaam op gang, maar werd steeds meer gedeeld via sociale media en websites. Ook de media besteedde er aandacht aan.

Ongeldige handtekeningen.

Toen het aantal van 40.000 handtekeningen in zicht kwam, bleken er nog te veel ongeldige handtekeningen te zijn. Handtekeningen die niet waren bevestigt of met foute gegevens of van te jonge deelnemers. Daarom ging de actie ‘Stop Hondenbelasting’ nog steeds door. Gary denkt er niet over te stoppen. Het doel is bijna bereikt.

Tweede Kamer

Vandaag maakte Gary Yanover op zijn Facebookpagina bekend dat er bijna 40.000 geldige handtekeningen bereikt zijn en dat hij contact heeft gezocht met alle fracties van de Tweede Kamer.

De actie Stop Hondenbelasting heeft als einddatum 31 maart. Er kan nog steeds worden getekend. Alle geldige handtekeningen gaan mee naar de Tweede Kamer.

https://petities.nl/petitions/burgerinitiatief-afschaffen-van-hondenbelasting

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio