12.6 C
De Bilt

Met gemiddeld 432.000 kijkers en een totaal bereik van 1.141.000 mensen staat het tv-programma Burgerzaken over het lief en leed aan de Haagse stadhuisbalies meteen in de top 25 van best bekeken programma’s. Gisteravond was de eerste aflevering in een reeks van zes.

“Een mooi resultaat, en dat op een avond dat er ook voetbal was voor de Champions League. Het is een extra erkenning voor onze medewerkers aan de balies die zo’n belangrijke rol spelen in het leven van mensen”, aldus wethouder Kavita Parbhudayal van onder meer Dienstverlening.

Burgerzaken in 5 diverse gemeenten

Burgerzaken is een nieuw tv-programma van KRO-NCRV. In het Haagse stadhuis – en bij nog vier andere gemeenten – worden ambtenaren gevolgd in de belangrijke rol die zij hebben bij alle kleine en grote gebeurtenissen in een mensenleven. In Den Haag, Rozendaal, Den Bosch, Oudewater en Leiden zijn zij elke dag weer getuige van de mooie, verdrietige en veelal herkenbare verhalen van de bezoekers; van mensen die een ID of rijbewijs komen ophalen, een baby komen aangeven, elkaar het ja-woord geven of juist hun huwelijk ontbinden.

Vorig jaar augustus werd begonnen met filmen in het stadhuis aan het Spui. In januari werden de laatste opnames gemaakt bij het gemeentearchief. Kavita Parbhudayal: “Het zijn zulke herkenbare verhalen voor iedereen; eindelijk weer een tv-programma over gewone mensen, dat je een fijn gevoel bezorgt”.

Dinsdag 7 maart om 21.05 uur op NPO1 is de eerstvolgende aflevering.

spot_img

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio