2.1 C
De Bilt

Cirkelstad stelt Bert Krikke aan als nieuwe directeur-bestuurder 

Utrecht – Per 1 januari 2024 start Bert Krikke als directeur-bestuurder van Cirkelstad. Krikke neemt hiermee het stokje over van Rutger Büch, die sinds de oprichting van Cirkelstad aan het roer stond van de coöperatie. De focus van de nieuwe directeur-bestuurder zal liggen op de uitvoering van het nieuwe collegeprogramma Bouwen binnen planetaire grenzen voor iedereen (2024-2026). Ook zal Krikke actief sturing geven aan het kernteam van Cirkelstad. 

Een nieuw collegeprogramma – en een nieuwe fase 

In juni 2023, tijdens de landelijke Partnerdag van Cirkelstad, kondigde Rutger Büch zijn aanstaande vertrek aan. Büch: ”De eerste stappen hebben we 17,5 jaar geleden al gezet. Er staat nu een coöperatie met meer dan 300 leden; overheden, bedrijven en andere organisaties die betrokken zijn bij circulair bouwen in Nederland. We hebben partners die zich bezighouden met gebouwen, gebiedsontwikkeling en de grond-, weg- en waterbouw. Hiermee dekken we het gehele spectrum af.”  

Met het nieuwe Collegeprogramma onder de arm, zal Cirkelstad grotere programma’s gaan draaien die ondersteuning bieden aan heel Nederland. Een nieuwe fase – en het moment waarop Büch het bestuur overdraagt aan Bert Krikke.  

Bert Krikke

De laatste jaren was Krikke verantwoordelijk voor verschillende duurzame gebouw- en gebiedsontwikkelingen, waaronder het Ecomunitypark in Friesland, de ontwikkeling van de Almeerse Floriade Expo 2022 ‘Groene Stad van de Toekomst’ en de Noviotech Campus in Nijmegen. Hij kijkt ernaar uit om zijn expertise de komende jaren in te zetten voor het verder ontwikkelen van Cirkelstad.  

Krikke: “Het is een mooi moment om deze positie over te mogen nemen. Rutger heeft, samen met zijn team, Cirkelstad in Nederland op de kaart gezet als aanjager van de circulaire bouweconomie. Het nieuwe collegeprogramma voor de komende 3 jaar is net gereed. Naast het implementeren van Het Nieuwe Normaal, waar Rutger betrokken bij zal blijven, zal veel aandacht uitgaan naar het breed inbedden van circulariteit binnen de aangesloten organisaties en het uitvoeren van projecten. Daarnaast willen we gaan werken aan circulaire verdienmodellen en het breder invoeren van circulair bouwen binnen het onderwijs. Kortom, ik zie ernaar uit om met het kernteam aan de slag te gaan.”

Rutger Sypkens

Rutger Sypkens, voorzitter van de Raad van Toezicht van Cirkelstad, vertelt: ”Rutger Büch heeft met veel passie en inzet leidinggegeven aan de succesvolle opstart en ontwikkeling van het initiatief en draagt een mooie organisatie over aan Bert. De Raad van Toezicht ziet daarom met vertrouwen uit naar de volgende stappen in de ontwikkeling, waarvoor Bert de juiste ervaring en expertise meebrengt.” 

Bert Krikke start per 1 januari 2024 in zijn nieuwe rol.  

Over Cirkelstad 

Cirkelstad is ontstaan tussen publieke én private ondernemers die op zoek waren naar oplossingen. Hoe krijgen we reststromen terug in de keten? En hoe krijgen we alle talenten in de wijk benut? Door samen te werken in een open dialoog, ontstonden er nieuwe zienswijzen en oplossingen. Vandaag faciliteert de coöperatie meer dan 300 publieke en private koplopers in de versnelling naar een circulaire bouweconomie in Nederland. Ook staat Cirkelstad aan het roer van Het Nieuwe Normaal, de nieuwe standaard met haalbare en ambitieuze prestaties op circulair bouwen. Ga voor meer informatie naar www.cirkelstad.nl en www.hetnieuwenormaal.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio