COC demonstreert op zaterdag 6 maart in Krimpen aan den IJssel

Rotterdam, 3 maart 2021 – COC Rotterdam organiseert op zaterdag 6 maart tussen 14:00 en 15:00 uur een demonstratie bij het gemeentehuis in Krimpen aan den IJssel (Raadhuisplein 2, Krimpen aan den IJssel). Dit naar aanleiding van de gebeurtenissen in het programma BOOS van Tim Hofman van afgelopen donderdag, waarin Leon Houtzager in Krimpen werd bedreigd en weggejaagd.

Doe mee of schrijf een brief

Je kunt aan deze actie deelnemen door zaterdag 6 maart aanwezig te zijn in Krimpen of door een brief te schrijven aan het gemeentebestuur van Krimpen en die te sturen naar COC Rotterdam, hieronder lees je hoe.
Met de demonstratie komt COC Rotterdam in actie tegen onverdraagzaamheid en onverschilligheid. De organisatie wil dat er niet langer wordt weggekeken door de politiek en maatschappij bij homofobe of andere discriminerende uitspraken. Daarom: #STOPwegkijken. COC Rotterdam roept iedereen die deze oproep steunt op om zaterdag naar de demonstratie te komen of een brief te sturen.

Veel schrijvers roepen op tot gesprek

Op zondag 28 februari ontving COC Rotterdam bij de Erasmusbrug al 73 brieven voor de schrijfactie. Daarnaast zijn nog tientallen mails bij binnenkomen waarin de burgemeester, wethouders en gemeenteraadsleden van Krimpen aan den IJssel worden opgeroepen om actie te ondernemen voor een diverse en inclusieve gemeente. Ook de redactie van BOOS ontving honderden brieven die gericht zijn aan de dominee, waarin mensen hem vragen om in gesprek te gaan met Leon Houtzager. Leon is homoseksueel, oud-Krimpenaar en bestuurslid bij COC Rotterdam.

Ook landelijk nog werk te doen

Tussen de vele brieven zitten ontroerende verhalen. COC Rotterdam bedankt de vele briefschrijvers van harte. ‘Elk verhaal laat zien dat er nog werk aan de winkel is voor een inclusieve gemeenschap in Krimpen en elders in Nederland’, aldus voorzitter Arjan Beune van de belangenorganisatie. Het COC gaat de brieven overhandigen aan de burgemeester en delen ervan zullen worden voorgelezen bij de demonstratie.

Voorbeeld rol gemeente Krimpen aan den IJssel

COC Rotterdam wil met het gemeentebestuur van Krimpen aan den IJssel in gesprek over acceptatie en diversiteit. De gemeente heeft bij uitstek een voorbeeldrol om er óók voor de LHBTQI-gemeenschap te zijn, en zijn er nog genoeg stappen te zetten, vindt het COC. Veel politieke partijen in de gemeente Krimpen sloten 3 jaar geleden een regenboogakkoord met COC Rotterdam, en de belangenorganisatie wil weten wat er sindsdien concreet is bereikt. Daarnaast is duidelijk dat deze – soms bijzonder droevige – ontwikkelingen niet alleen plaatsvinden in Krimpen aan den IJssel. Daarom roept COC Rotterdam andere gemeenten ook op om verantwoordelijkheid te nemen en te stoppen met wegkijken. De organisatie wil dat landelijke politici dat stimuleren.

Houd rekening met coronamaatregelen

De demonstratie vindt op zaterdag 6 maart plaats bij het gemeentehuis van Krimpen aan den IJssel. Het programma begint om 14.00 uur en duurt tot 15.00 uur. COC Rotterdam verwacht veel LHBTQI’ers en betrokken Krimpenaren. Als je naar de demonstratie komt, houdt dan rekening met de coronamaatregelen en houdt 1,5 meter afstand.

Lokale en landelijke sprekers

Bij de demonstratie voeren verschillende lokale en landelijke sprekers het woord, waaronder ook Leon Houtzager. Tot de verwachte aanwezigen bij de demonstratie behoren Astrid Oosenbrug (voorzitter, COC Nederland), Arjan Beune (voorzitter, COC Rotterdam), burgemeester Martijn Vroom van Krimpen aan den IJssel (CDA), wethouder Coen Dierickx van Krimpen aan den IJssel (PvdA), Ds. Wielie Elhorst (predikant PKN), Kirsten van den Hul (Tweede Kamerlid, PvdA), Vera Bergkamp (Tweede Kamerlid, D66) en Nevin Özütok (Tweede Kamerlid, GroenLinks). Houdt de Facebookpagina van COC Rotterdam in de gaten voor het volledige programma.
Schrijf een brief aan de gemeente!

Schrijf een brief of mail

Je kunt je bijdrage aan de actie ook leveren door een brief te schrijven aan het gemeentebestuur van Krimpen, waarin je hen oproept om zich in te zetten voor een diverse en inclusieve gemeente. Stuur je brief naar info@cocrotterdam.nl, COC Rotterdam zal die dan zaterdag overhandigen. Je kan ook de kaarten van COC NoordOostBrabant gebruiken! Laten we hiermee het signaal afgeven dat iedereen het verdient om in een veilige omgeving op te groeien. Samen zijn we sterk!

#liefdeisliefde #STOPwegkijken #SamenSterk #lhbtqi #COC #cocrotterdam #TeamLeon #bnnvara #BOOS #demonstratie #krimpenaandenijssel #schrijfactie #iedereenmagzoenen #lhbti

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img