Code Oranje blijft steken op halve zetel

Den Haag – Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos reageert teleurgesteld, maar realistisch, op de verkiezingsuitslag, waarbij de vernieuwingsbeweging met een netwerk aan lokale partijen is blijven steken op een halve zetel. “Waarschijnlijk is de boodschap dat slecht landelijk beleid lokaal gevoeld wordt niet goed genoeg overgekomen in een sterk versplinterd politiek landschap. Een landschap waar het bovendien hard buffelen is om je verhaal via de media bij de mensen thuis te krijgen”, aldus De Mos, die in vrijwel iedere gemeente rond de halve procent aanhang verwierf.

Wel op de kaart, niet in Kamer

“Code Oranje is als nieuwe politieke beweging landelijk echt op de kaart gezet. In een aantal gemeenten met veel lokale achterban is het helaas niet gelukt om qua score een klapper te maken. De uitslag in Den Haag (1,7%) zou als landelijk gemiddelde goed zijn voor 2 Kamerzetels. Helaas hebben we zo’n percentage niet landelijk weten te halen en is het in mijn ‘hometown’ niet gegeven geweest om te stunten met een hoger percentage voor de landelijke beweging Code Oranje”, aldus De Mos.

Zeker toekomst voor Code Oranje

Hij blijft zeker toekomst zien voor het landelijk uitrollen van de Ombudspolitiek. “Ik had de rotsvaste overtuiging dat het Code Oranje zou lukken om direct in de Tweede Kamer te komen en ik zou jokken als ik zou zeggen dat ik er niet van baal dat dit niet gelukt is, maar ik ben trots wat we met zoveel enthousiaste mensen in het hele land aan het opbouwen zijn. Daar kan Code Oranje op verder borduren.”

Goud in handen in Den Haag

In Den Haag heeft Richard de Mos met zijn lokale partij Hart voor Den Haag nog steeds goud in handen.
“In een recente peiling steeg Hart voor Den Haag van 8 naar 11 raadszetels. Natuurlijk had ik met Code Oranje daar nu graag een aandeel van gehad, maar heb ik het landelijke verhaal niet voldoende onder de aandacht van de stad kunnen brengen,” aldus De Mos. “Nu even de teleurstelling verwerken, mijzelf heroriënteren en weer door!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img