15.5 C
De Bilt

Laatste coronamaatregelen per direct geschrapt door kabinet

Den Haag – Het kabinet heeft van besloten per direct ook de laatste coronamaatregelen te schrappen, zoals verplicht testen en in isolatie gaan na een positieve test. Het virus wordt vanaf nu als een normaal luchtwegvirus beschouwd, zoals het griepvirus bijvoorbeeld. Uiteraard dient men wel het gezond verstand te blijven gebruiken, want ook met griepklachten ga je niet langs bij mensen met een zwakke gezondheid of slechte weerstand.

Advies OMT

Het besluit komt na een advies van het OMT hierover, zo meldt Den Haag. Het advies komt overigens niet helemaal als een verrassing, want er werd al langer gezinspeeld op het afschaffen van de laatste maatregelen rondom corona.

Weerstand tegen corona is groot in Nederland

Volgens de minister van Volksgezondheid, Ernst Kuipers, heeft bijna iedereen in Nederland weerstand opgebouwd tegen het virus, door besmetting of vaccinatie. Zorgmedewerkers hoeven ook geen mond-neuskapjes meer te dragen binnen 1,5 meer van een patiënt. Overigens blijven zelftesten en mondkapjes nog wel beschikbaar voor kwetsbare mensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio