17.6 C
De Bilt

Dag van de Bouw: open huis bij bouwplaatsen in heel Nederland op zaterdag 18 juni 2022

Tijdens de jaarlijkse Dag van de Bouw op zaterdag 18 juni 2022 kan iedereen weer ontdekken wat zich afspeelt achter de hekken van bouwplaatsen die normaliter verboden toegang zijn voor het grote publiek. Tientallen bouwplaatsen in het land openen deze dag tussen 10:00 en 16:00 uur de deuren. De toegang is overal gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

Dag van de Bouw

De jaarlijkse Dag van de Bouw is dé open dag van de Nederlandse bouwsector en is een uitgelezen kans om te zien wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van huizen, wegen, ziekenhuizen, stadions en alle andere gebouwen en infrastructuur in Nederland. Onderwijs, zorg, natuur, recreatie, wonen en transport: de bouw maakt het!

150 interessante bouwprojecten te bezoeken

Er zijn tijdens de Dag van de Bouw landelijk zo’n 150 interessante projecten te bezoeken: nieuwbouw- en renovatieprojecten, maar ook weg- en waterbouw en nog veel meer. Bezoekers zien niet alleen hoe ver het project gevorderd is, maar leren ook van alles over hoe de bouw in z’n werk gaat. Natuurlijk wordt er nog steeds veel handwerk door echte vakmensen verricht, maar achter de bouw gaat ook een wereld aan innovatie schuil, waar met de modernste technologieën en technieken wordt gewerkt.

Extra activiteiten

Op veel locaties worden tijdens de Dag van de Bouw daarnaast extra activiteiten georganiseerd, zoals optredens, bouwdemo’s, speurtochten en andere activiteiten voor kinderen. Kijk voor een up-to-date overzicht van deelnemende projecten op: www.dagvandebouw.nl/projecten-overzicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio