14.7 C
De Bilt

De BeestenBende viert 20-jarig bestaan met vier ‘Çhallenges’

Nijmegen – De BeestenBende is jarig en dat vraagt om een feestje. Al 20 jaar gaan kinderen, ook in Bergen, voor het initiatief op pad om hun buurt schoon te houden. Om deze mooie prestatie te vieren, daagt de organisatie deelnemers uit mee te doen aan vier ‘challenges’, met als klapper een spectaculaire Challenge tijdens De BeestenBende 20 jaar! dagen in Burgers’ Zoo, later deze zomer. De eerste challenge ter voorbereiding op het evenement gaat binnenkort van start.

Om het avontuurlijke bezoek aan de dieren in Burgers’ Zoo nóg spannender te maken, strijden de honderden teams uit heel Nederland voor mooie prijzen, waaronder de felbegeerde BeestenBende 20 jaar Award. Dat doen ze door de komende maanden punten te verzamelen met de Challenges. Zo daagt de organisatie de deelnemertjes nog eens extra uit om zich in te zetten voor een schone buurt waar het lekker samenleven is. 

Samen op de foto 

De eerste Challenge doet meteen een beroep op de creativiteit van de deelnemers. Want ze mogen om te beginnen een speciale naam verzinnen voor hun eigen team. En dan ook nog eens een opvallende teamfoto maken. Hoe origineler, hoe beter!  

Meedoen is makkelijk: de teamleider stuurt zowel de foto als de speciale naam naar het BeestenBende-secretariaat. Ook mogen deelnemers een creatieve omschrijving van hun teampje toevoegen, om kans te maken op nog eens 5 bonuspunten. Zo zijn er in totaal al 25 punten te verdienen met de eerste Challenge.  

Het BeestenBende project 

De BeestenBende is een gratis ‘club’, voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit gemeenten in heel Nederland. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden voor mens én dier. In ieder geval één keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op. Elk team heeft minstens één volwassen begeleider. Als blijk van waardering maken de leden in de loop van het schooljaar allerlei spannende (dieren) avonturen mee, binnen en buiten de gemeente.

Het is een (gedragswetenschappelijk onderbouwd) initiatief waarbij kinderen actief invloed hebben op de leefbaarheid van hun buurt. Het initiatief is begin 2024 bekroond met de VakJury Award voor Duurzaamheid. 

Kijk voor meer informatie op www.mijnbeestenbende.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio