-2 C
De Bilt

De opmars van padel lijkt niet te stoppen

We hebben eerder al aangegeven dat de groei van padel door Nederland maar doorgaat. Maar waarom is het spel zo snel zo ongelofelijk populair geworden? Waarom kiezen steeds meer Nederlanders voor deze populaire sport? Daar zijn een aantal redenen voor. We bespreken ze allemaal!

Reden #1 – Het is gemakkelijk te spelen

Padel is vooral populair geworden door het feit dat het zo gemakkelijk is om te spelen. spelers van alle leeftijden en niveaus kunne het spelletje gemakkelijk leren. Heb je eerder andere racketsporten zoals tennis, squash of badminton gespeeld of zelfs maar geprobeerd? Dan gaat het je echt niet heel lang duren om het spel onder de knie te krijgen. Wanneer we het vergelijken met tennis is het niet zo technisch veeleisend en veel gemakkelijker en sneller onder de knie te krijgen. Vandaar dat nieuwe spelers gemotiveerder zijn om nog eens opnieuw te spelen en ook van het begin van het spel kunnen genieten.

Reden #2 – De relatief lage kosten

Als we de prijzen van tennis en padel met elkaar gaan vergelijken dan mag duidelijk zijn dat padel een stuk goedkoper is als je vaker gaat spelen. De huurprijzen voor een baan kun je vergelijken met wat je normaal zou betalen voor het huren van een tennisbaan, maar omdat er altijd vier mensen op de baan staan omdat het in dubbelspel wordt gespeeld zijn de huurkosten per speler lager. Daarnaast heb je niet heel veel nodig. Een racket kun je of huren of bij een erkende verkoper als padelxpert.nl kopen. Verder heb je niets nodig!

Reden #3 – Het sociale aspect van padel

Het sociale aspect is andere belangrijke reden achter de populariteit van padel. De padelbaan is veel kleiner dan de tennisbaan, wat betekent dat afstand tussen de spelers ook kleiner is. De kleinere baan zorgt ervoor dat spelers minder ver uit elkaar staan en maakt een constante communicatie tussen spelers mogelijk. Omdat er ook veel tijd is tussen de punten en er regelmatig tussen partners van kant gewisseld gaat worden heb je genoeg tijd om met vrienden, collega’s of familie een gesprek te voeren. 

Reden #4 – Het is minder fysiek belastend dan andere sporten

Padel is fysiek beduidend minder belastend dan andere racketsporten, vooral wanneer we het gaan vergelijken met tennis. Je bent nog steeds lekker bezig, kunt echt een goede workout krijgen en toch hoef je niet bang te zijn voor blessures of voor het feit dat je gewoon niet meer kunt. Padel speel je vooral omdat het leuk is, het feit dat je er een goede workout bij krijgt is eigenlijk alleen maar een goede bijkomstigheid. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio