8.5 C
De Bilt

De Sprong & Zuiderwaterlinie Festival in Grave

Grave – Op 23 en 24 juni kun je langs de Zuiderwaterlinie op avontuur. De eeuwenoude waterlinie van Grave tot aan Bergen op Zoom vormt het speelveld voor spelers, muzikanten, vocalisten, poëten en dansers van het festival en voor de tientallen parachutisten van De Sprong. Het hele programma is te vinden op www.zuiderwaterlinie.nl/sprong-en-festival. Hieronder zoomen we graag in op de festiviteiten in Grave.

Foodtrucks, theater en muziek

Het Zuiderwaterliniefestival in Grave is op zaterdag 23 juni van 15.00 tot 18.00 uur bij het Gemaal van Sasse. Het festivalterrein is toegankelijk vanaf 14.30 uur en de toegang is gratis. Het wordt een gezellig festival voor het hele gezin, met foodtrucks, theater, kunst en muziek. Lekker met de voeten in het gras. Je kunt er luisteren naar het Zuiderwaterlinie-projectorkest dat bestaat uit maar liefst 50 musici uit de hele omgeving. De theatermakers van De Kwekerij verzorgen een spectaculaire performance met humor en muziek op het water. En er is nog veel meer muziek en kunst om van te genieten. Neem zeker ook een kijkje in de kunstcaravans van Tour d’artistique. Kom lekker picknicken met de hele familie en geniet van al het moois, uit de lucht, op het land en in het water!

Kijk voor het hele programma op www.zuiderwaterlinie.nl/sprong-en-festival.

Over de Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie is een historische verdedigingslinie die als een parelketting elf Brabantse vestingsteden – van Grave tot aan Bergen op Zoom – en hun ommeland verbindt. De Zuiderwaterlinie is opgedeeld in vijf stellingen, vijf regio’s met verdedigingswerken. Grave is onderdeel van de stelling Grave-Ravenstein. Bij de Maas, bij de monding van de Raam, was Grave de beste plek voor een vesting. Het werd een echt handelsstadje, maar leed ook onder vele oorlogen. Wel zeven keer werd het belegerd. Spanjaarden en Fransen verwoestten de stad, maar het taaie Grave krabbelde altijd overeind.

De afgelopen jaren is door de partners hard gewerkt aan een breed ontwikkelingsprogramma om de Zuiderwaterlinie grote bekendheid te geven. Partners in de Zuiderwaterlinie zijn onder meer gemeenten, provincie Noord-Brabant, waterschappen, VisitBrabant, ANWB en Staatsbosbeheer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio