18 C
De Bilt

Dilan Yeşilgöz-Zegerius kandidaat lijsttrekker VVD; krijgen wij eerste vrouwelijke premier?

Via Twitter maakte demissionair minister voor Justitie en Veiligheid, Dilan Yeşilgöz-Zegerius, bekend dat zij zich kandidaat stelt voor het lijsttrekkerschap van de VVD. Zij geeft hiermee duidelijkheid over de mogelijke opvolging van Mark Rutte. Bestuur en leden van de VVD moeten uiteraard nog stemmen over haar voordracht, maar gezien de instemmende geluiden vanuit kabinet en fractie lijkt dat vooral een formaliteit te worden.

Dilan Yeşilgöz-Zegerius: stevig en direct, maar met een hart

Vrijwel alle fractiegenoten en zelf leden uit de Europese fractie hebben laten weten, haar kandidatuur als lijsttrekker volledig te steunen. Zij wordt geroemd om haar kennis, haar durf om zaken te benoemen en aan te pakken, maar ook haar kwaliteit om dat met hart voor mensen te doen.

Eerste vrouwelijk premier?

Of Yeşilgöz-Zegerius daarmee ook de eerste vrouwelijke minister-president van Nederland kan worden, blijft dan natuurlijk tot na de verkiezingen een vraagteken. Ook van Caroline van der Plas met haar BBB wordt een grote zege verwacht, waarmee zij ook kandidaat voor het premierschap kan zijn.

De kandidaatstelling door Dilan Yeşilgöz-Zegerius lijkt in ieder geval op veel steun te kunnen rekenen. Met haar profiel lijkt ze de gedroomde nieuwe lijsttrekker, op precies het goede moment, om de VVD met een frisse blik en duidelijke aanpak ook bij de komende verkiezingen weer mee te laten doen in een volgend kabinet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio