-2.1 C
De Bilt

Directeur Floris van Hest vertrekt na zes jaar bij Stichting De Noordzee

Floris van Hest vertrekt als directeur-bestuurder bij Stichting De Noordzee. Hij wordt per 1 september directeur-bestuurder van Vogelbescherming Nederland, waar hij Fred Wouters opvolgt. Van Hest is sinds 2015 directeur van Stichting De Noordzee.

Begonnen in roerige tijd

Voorzitter Raad van Toezicht Tjerk Wagenaar: “Floris startte zes jaar geleden in een roerige tijd voor Stichting De Noordzee, waar de continuïteit in het geding was. Met zijn enorme verbindende kracht, analytische blik en een heldere strategie bereikte hij samen met zijn team indrukwekkende resultaten, zoals het Noordzeeakkoord en de Boskalis Beach Cleanup Tour. Ook het programma De Rijke Noordzee, mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, is een gezichtsbepalend voorbeeld.

Verbinden van partners

Hij verbond relevante partners, zoals de overheid, het bedrijfsleven, wetenschappelijke organisaties en ngo’s aan Stichting De Noordzee. De komende jaren zullen we nationaal en internationaal voortbouwen op dit fundament; voor het klimaat, een schone zee en herstel van biodiversiteit zijn nog grote stappen nodig.” Van Hest draagt een professionele en financieel zeer gezonde organisatie over. In de komende maanden wordt naar een opvolger gezocht.

Floris van Hest trots op natuurwinst

Floris van Hest: “Stichting De Noordzee bestaat uit fantastische mensen. Ik ben trots op de natuurwinst die de medewerkers en duizenden vrijwilligers de afgelopen jaren hebben bereikt: de Noordzee is schoner, er zwemt meer vis en windparken worden steeds natuurinclusiever gebouwd. Er ligt een prachtig Noordzeeakkoord waarbij we met vele partners samenwerken aan een Noordzee waar de natuur en menselijk gebruik in balans zijn met elkaar.”

Over Stichting De Noordzee

Stichting De Noordzee is al 40 jaar dé organisatie als het gaat om bescherming en duurzaam gebruik van de Noordzee. Stichting De Noordzee richt zich op vier doelen: Ruimte voor natuur, Schone zee, Duurzaam voedsel en Natuurvriendelijke energie. Samen met anderen werkt Stichting De Noordzee aan het oplossen van de grootste milieu-uitdagingen op de Noordzee. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio