6.9 C
De Bilt

Disney Dream maakte tussenstop in Rotterdam: indrukwekkend!

Gisteren, op zondag 20 augustus 2023, meerde de Disney Dream aan bij de cruiseterminal in Rotterdam. Het indrukwekkende schip is 42 meter breed, 66 meter hoog en 340 meter lang. Het is daarmee één van de grootse cruiseschepen ter wereld. Met maximaal 3.500 passagiers herbergt het misschien niet de meeste opvarenden, maar dat komt omdat de ruimte per passagier erg groot is.

Disney Dream voor eerst in Nederland

De komst van het schip was best bijzonder. Normaal vaart het alleen op de Bahama’s. Dat het bijzonder was viel ook te zien aan de vele fotografen en belangstellenden die een blik op de cruisereus wilden werpen. Onze fotograaf ter plaatse wist een paar leuke plaatjes te maken die een indruk geven van het enorme gevaarte.

Aankomst in Rotterdam
Aankomst in Rotterdam – Foto © Marvin Weijers – Regio Online

Indrukwekkend

Mensen op de Erasmusbrug en op de Parkkade lieten weten het ‘indrukwekkend’ te vinden. Natuurlijk waren er vele Disney fans onder de aanwezigen die zich vergaapten aan de kolos en droomden over wat zich aan boord zou bevinden. Maar met kaartjes rond de 1.200 euro voor 5 dagen, zal dat voor velen ook een Disney Dream blijven.

Het grote cruiseschip van Disney
Het grote cruiseschip van Disney – Foto: © Marvin Weijers – Regio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio