4.7 C
De Bilt

Drama rond Erasmus MC en woning Heiman Dullaertplein in Rotterdam; meerdere doden en gewonden gemeld

Rotterdam – Rond 14.25 uur vanmiddag kwamen er bij de hulpdiensten meldingen binnen over een schietpartij bij het Erasmus Medisch Centrum. Rond diezelfde tijd kwamen ook meldingen binnen van schoten in een woning aan het Heiman Dullaertplein, dat nog geen 1.500 meter verderop ligt. Op beide plekken was ook brand uitgebroken. Tijdens de vlucht van de dader via het Sophia Kinderziekenhuis zou er ook geschoten zijn. De politie heeft inmiddels meerdere doden en gewonden bevestigd.

Woning aan Heiman Dullaertplein

Alles lijkt begonnen in een woning aan het Heiman Dullaertplein. De deur van het pand leek opgeblazen en de gevel geheel zwart door de rook en brand. In de woning waren schoten gehoord en zouden meerdere gewonden zijn gevallen. Daarvan is duidelijk dat er inmiddels 1 dode is gevallen.

Erasmus MC deels ontruimd

De verdachte, een man met een pistool en in gevechtskleding, zou vervolgens op een motor naar het Erasmus MC zijn doorgereden. Daar zou hij op een docent hebben geschoten in het opleidingscentrum en ook brand hebben gesticht. Ook hierbij is een slachtoffer gevallen.

De politie ontruimde het Medisch Centrum, terwijl een arrestatieteam naar binnen ging. De dader bleek gevlucht door het Erasmus via het Sophia Kinderziekenhuis en werd even later aangehouden achter de parkeergarage van het Erasmus aan de Westzeedijk. Er wordt nog uitgezocht door de politie of hierbij nog meer gewonden zijn gevallen.

Aanhoudingen

Op een filmpje op X is de aanhouding van een verdachte te zien. Even later is er ook melding gemaakt van de aanhouding van een verdachte op het helikopterplatform van het medisch centrum in Rotterdam. Onbekend is of de aanhoudingen met elkaar te maken hebben en of er meerdere verdachten zouden zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio