17.8 C
De Bilt

E-Fiber activeert eerste glasvezelaansluiting in gemeente Bergen (NH)

E-Fiber heeft afgelopen woensdag het eerste huis in de Noord-Hollandse gemeente Bergen aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk. Provider Freedom Internet heeft de aansluiting meteen geactiveerd. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de realisatie van het glasvezelnetwerk in de gemeente.

Direct werd de glasvezelaansluiting van de familie Corver in Bergen geactiveerd. De bewoners zijn erg blij met deze activatie: “We gaan graag mee met de nieuwste ontwikkelingen en met razendsnel internet zijn we voorbereid op de toekomst. Voor ons een belangrijke reden om voor glasvezel te kiezen.”

De aanleg van het glasvezelnetwerk in gemeente Bergen gaat hard!

De komende tijd is E-fiber samen met aannemer Zener druk bezig met graven en realiseren van de aansluitingen bij veel huishoudens in gemeente Bergen. Als alles volgens planning verloopt zijn volgend jaar mei alle straten binnen de gemeente Bergen aangesloten op het glasvezelnetwerk van E-Fiber. Iedereen die tijdig, voor het einde van de werkzaamheden, een abonnement afsluit, krijgt ook een gratis glasvezelaansluiting tot in het (bedrijfs)pand waarmee gebruikgemaakt kan worden van supersnel en voordelig internet, interactieve televisie en telefonie.

Ondertussen gaan de providers door met het activeren van de abonnementen. Iedereen met een abonnement wordt door hen geïnformeerd over de planning.

Een snelle verbinding is onmisbaar

De ontwikkelingen gaan snel. De hoeveelheid data die netwerken doorgeven, groeit 40 procent per jaar. “We internetten niet alleen, maar we kijken ook steeds meer televisie via internet, denk aan bijvoorbeeld Netflix en Disney+, en aan uitgesteld tv kijken. Intussen neemt ook de beeldkwaliteit toe. Van Full HD via Ultra HD naar Super UHD, met steeds hogere resoluties voor een beter en scherper beeld. Dat kost allemaal veel bandbreedte. Voor glasvezel is deze groei geen enkel probleem. We zijn blij dat we heel Bergen van glasvezel kunnen voorzien. Vandaag is er weer een belangrijke mijlpaal bereikt”, aldus Sicco de Jong van E-Fiber.

Over E-Fiber

E-Fiber is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van glasvezelverbindingen en is sinds begin 2022 onderdeel van de onafhankelijke partij voor het aanleggen en beheren van glasvezelverbindingen: Open Dutch Fiber. Beide organisaties vinden dat iedereen in Nederland recht heeft op snel en betrouwbaar internet. Waar je ook woont, in een stad, dorp of het buitengebied. Daarom investeren we in infrastructuur, innovatie, techniek én in mensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio