8.3 C
De Bilt

Een avond over de melancholie van de Limburger

Nijmegen – Op zaterdag 10 november zijn schrijver Roman Helinski, politicus Mark Verheijen en singer-songwriter Stephanie Struijk te gast tijdens de Wintertuinsessie van Hanneke Hendrix in het Kolpinghuis te Nijmegen. De Wintertuinsessies zijn literaire talkshows, georganiseerd door De Nieuwe Oost | Wintertuin, waarin schrijvers de kans krijgen om een eigen programma samen te stellen en te hosten. Dit keer staat de avond in het teken van de melancholie van de Limburger.

Aanleiding was nieuwe roman

De aanleiding voor deze talkshow is het uitkomen van de nieuwe roman van Hanneke Hendrix, Aswoensdag. Het boek speelt zich af in een fictief mijnersdorp in Limburg. Op zaterdagmiddag 10 november vindt, voorafgaand aan de sessie, een presentatie plaats bij boekhandel Dekker v.d. Vegt in Nijmegen. De volgende dag wordt het boek gepresenteerd in Café de Klep in Venlo.

Talkshow melancholie Limburger

Hanneke gaat tijdens deze talkshow in gesprek met Venlose politicus Mark Verheijen over de Limburgse cultuur en de rol die de mijnen daarin spelen. Met schrijver Roman Helinski spreekt ze over hoe het is om op te groeien op het eiland dat Limburg heet. Daarnaast treedt singer-songwriter Stephanie Struijk op.

Columnist

Mark Verheijen werkte als wethouder Economische Zaken en Financiën bij gemeente Venlo en als gedeputeerde van de provincie Limburg. Tot eind februari 2015 was hij Tweede Kamerlid. Momenteel is Verheijen gemeenteraadslid namens de VVD in de gemeente Venlo. Daarnaast schrijft hij columns voor Dagblad de Limburger.

Publicist

Roman Helinskiwerd geboren in Limburg en woont tegenwoordig in Amsterdam. In 2014 publiceerde hij de roman Bloemkool uit Tsjernobylen in september 2017 verscheen zijn tweede roman De Wafelfabriek. Helinski schrijft korte verhalen die gepubliceerd werden in o.a. TiradeHard Gras en Das Magazin.

Singer/songwriter

Stephanie Struijk (voorheen Stevie Ann) schreef in 2016 samen met Daniël Lohues haar eerste Nederlandstalige album na een roadtrip door Amerika. Begin 2018 verscheen de EP Daar, met songs die een stuk dichterbij huis werden geschreven. Stephanie zingt over haar geboortegrond, en over weten waar je naartoe moet om gelukkig te zijn. Haar nieuwe EP Liedjes van een ander komt in januari 2019 uit, met covers van o.a. liedjes die de Limburgse uit haar jeugd kent.

Wintertuinsessie: de melancholie van de Limburger

Datum: zaterdag 10 november  
Locatie: Kolpinghuis, Smetiusstraat 1, Nijmegen
Aanvang: 20.00 uur, deur open: 19.30 uur
Entree: 7,50 euro / 5,- euro (studenten)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio