1.4 C
De Bilt

Een sectionaal garagedeur en de 5 voordelen

Allereerst: wat is een sectionaal garagedeur eigenlijk? We noemen dit in kindertaal een elektrische roldeur, maar dan een variant die verticaal omhoogschuift en zich allerminst oprolt, maar horizontaal en vlak onder het plafond van de garage komt te hangen in de rails. Daar kleven vijf zwaarwegende voordelen aan.

Extra ruimte

Een automatisch omhoogschuivende garagedeur geeft meer (bewegings-)ruimte in en om uw garage. Kijk voor een sectionaal garagedeur bij Bestelgaragedeur en zie dat de openslaande deur die de stoep blokkeert, verleden tijd wordt. Ook is er weer plek om aan weerskanten van de opening decoratieve elementen zoals plantenbakken jte plaatsen. Er ontstaat meer parkeerruimte, omdat u de auto praktisch tegen de sectionaaldeur aan kunt zetten. Deze beweegt immers omhoog, en niet naar buiten.

Beter isolatie, dus uw huis is meer waard

Door de rubberen strips en het hermetisch sluitende systeem wordt uw garage – en dus ook de aanpalende ruimtes – beter geïsoleerd en dat zorgt voor minder energieverbruik. Een sectionaaldeur wordt bovendien meegenomen in de overwegingen van de inspecteur die een energielabel aan een huis moet toekennen bij eventuele verkoop. Dit is sinds kort verplicht. Uw huis gaat het dus beter doen op de markt met een sectionaal garagedeur.

Meer inbraakwerend dan gewone garagedeuren

Het elektrische systeem zorgt in gesloten toestand voor een onneembare vesting: er zijn geen scharnieren of sloten waar het dievengilde aan kan morrelen. Die zien de panelen (secties) muurvast op elkaar rusten en denken: laat maar zitten. Garages en schuren zijn de laatste jaren steeds vaker het doelwit van inbrekers, maar niet wanneer een sectionaal garagedeur voor de enige toegang zorgt.

Diverse kleuren, designs en mogelijkheden

Uw gevel krijgt niet opeens een al te modern uiterlijk, door de vele beschikbare kleuren en designs blijft het karakter van uw huis behouden. Bovendien zijn er allerlei extra features aan te brengen, zoals de mogelijkheid om de deur met een afstandsbediening of zelfs de smartphone te openen en sluiten. Of het inbouwen van een loopdeur in de sectionaaldeur, voor wanneer u bijvoorbeeld alleen even wat boodschappen uit wilt laden.

Een sectionaaldeur is onderhoudsvriendelijk

Waar een ouderwetse garagedeur vaak een nieuwe laag verf nodig heeft en soms zelfs een uitgebreide schuurbeurt, is het materiaal van een sectionaaldeur makkelijker te onderhouden. Het is weerbestendiger en verkleurt niet snel. Wel is het raadzaam de motor jaarlijks na te laten lopen, maar dat weegt niet op tegen de tijd en energie die er in het onderhoud van andersoortige garagedeuren gaan zitten. Een sectionaaldeur is, kortom, een prima investering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio