4.2 C
De Bilt

Eerste adoptieprogramma voor oorlogsdieren in Oekraïne

Dierenbeschermingsorganisatie House of Animals start het eerste adoptieprogramma voor achtergebleven honden, katten, paarden en zelfs een kameel in Oekraïne. Het is vandaag 2 jaar geleden dat Russische troepen het land binnenvielen.

“Tienduizenden oorlogsdieren aan de frontlinie hebben elke dag honger”, zegt initiatiefnemer Karen Soeters. “Met het adoptieprogramma willen we ze voorzien van voldoende voer en medische zorg. Lokale vrijwilligers hebben hier geen geld meer voor”.

Vuurlinie

Adoptieouders kunnen virtueel een hond, kat, paard, ezel en zelfs een kameel adopteren. Daarmee helpen ze de dieren met voer, medicijnen, huisvesting en veterinaire hulp. De adoptiedieren verblijven bij lokale vrijwilligers in huis of in dierenopvangcentra langs de frontlinie. Daar brengen Oekraïense soldaten regelmatig gewonde honden of katten naartoe die ze uit de vuurlinie hebben gered.

Kameel en ezel

Op vrijdagmiddag 2 maart wordt het adoptieprogramma voor oorlogsdieren in Oekraïne officieel geopend door kameel Yasha. Zij is gered uit een failliete dierentuin en verblijft nu samen met haar beste vriend, ezel Masha, in opvangcentrum Pegasus in het Oekraïense Dnipro vlakbij de frontlinie. Ze zijn doodsbang voor de explosies van raketinslagen en granaten maar vinden steun bij elkaar.

Adoptieprogramma voor adoptieouders

Adoptieouders kunnen zich vanaf vandaag aanmelden om Oekraïense oorlogsdieren te adopteren. De officiële opening door kameel Yasha op vrijdag 2 maart 2024 is te volgen via een livestream. Kijk voor meer informatie op: https://www.houseofanimals.nl/doe-mee/adopteren/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio