9.4 C
De Bilt

Eerste Kamer houdt eigen risico komende jaren gelijk

Binnenland – Het eigen risico wordt de komende jaren bevroren op 385 euro. De Eerste Kamer heeft gisteren ingestemd met het wetsvoorstel van minister Bruno Bruins (Medische Zorg) dat dit regelt.

Eigen risico voorlopig bevroren

De bevriezing van het eigen risico is een afspraak uit het regeerakkoord. Zonder deze wet zou het eigen risico de komende jaren meegroeien met de stijging van de zorgkosten. Deze maatregel van minister Bruins is onderdeel van een reeks van gerichte maatregelen om de stapeling van zorgkosten te voorkomen en voor iedereen de zorg en ondersteuning die zij nodig hebben beschikbaar en betaalbaar te houden.

Stijging zorgpremie lager dan geschat

Wel stijgen de kosten van de zorgpremie in 2019. Gemiddeld wordt uitgegaan van een stijging van € 10,00 per maand. Toch maakte zorgverzekeraar DSW – zoals ieder jaar – als eerste de nieuwe premie bekend. De verzekeraar rekent een premiestijging van € 4,50 per maand, wat dus aanzienlijk lager ligt. Een stijging van van € 10,00 lijkt de Schiedamse zorgverzekeraar dan ook overbodig en te hoog ingeschat.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio