9.8 C
De Bilt

Emirates Breeders Cup op Duindigt: Arabische volbloeds zorgen voor spektakel

Op zondag 19 juni was de Wassenaarse renbaan Duindigt het toneel van een fantastisch draf- en rensport programma. Ruim 80 sportpaarden kwamen aan de start in een 9 races tellend top-programma. De meest in het oog springende races waren de Emirates Breeders Cup en de Gouden Zweep Trial.

Duindigt

De draf- en rensport organisatie van Duindigt had een voortreffelijk programma voorbereid waarin ook Nationaal kampioen van de rijders Jaap van Rijn (25) aan de start verscheen. In de Gouden Zweep, een voorbereidende race over 2600 meter, moest Van Rijn echter buigen voor trainer/rijder Frans van der Blonk die met ‘good old’ Durk M Boko een perfecte race reed en won. Hij is dan ook een van de grote kanshebbers voor de Gouden Zweep finale die op 10 juli aanstaande op Duindigt wordt verreden.

Emirates Breeders Cup

De Emirates Breeders Cup, waarin maar liefst 5.000 euro viel te verdienen werd een prooi voor de Francaise Sophie Tison uit Valenciennes. Zij won de internationale sprintrace over 1300 meter met El Paso T uit de training van Gerard Zoetelief. Een geweldige overwinning omdat Tison de grote favorieten voor de zege het nakijken gaf.

Onverwachte overwinning

Het Midzomer kwartet, een race over 2.000 meter zou vooraf op papier een interessante krachtmeting worden tussen de legendarische, en inmiddels 68-jarige recordkampioen Hugo Langeweg sr., en Jaap van Rijn die met Lotte Flevo de baan in kwam. Mose Eagle, de veelbelovende 3-jarige merrie van Langeweg sr. was tot gisteren nog ongeslagen. Het werd uiteindelijk een verrassende overwinning van Wim van der Mespel. Hij bleef de sterke Lotte Flevo ruim voldoende voor om de bloemen in ontvangt te mogen nemen. 

Rrijder Wim van der Mespel neemt de bloemen in ontvangst na zijn overwinning met de pas 5-jarige Kumanu Fortuna
Rrijder Wim van der Mespel neemt de bloemen in ontvangst na zijn overwinning met de pas 5-jarige Kumanu Fortuna – Foto: Remon Stroomer Fotografie

Onder perfecte weeromstandigheden en verrassend veel publiek werd de meeting op het roemruchte Duindigt aan de Waalsdorperlaan uiteindelijk zeer geslaagd. Dat belooft veel voor de komende maanden waarin enkele klassiekers op het programma staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio