5 C
De Bilt

Extra Corona toespraak van Rutte vanuit Torentje

Den Haag– Vanavond zal Minister Mark Rutte om 19:00 een extra Corona toespraak houden. Normaal gesproken zou de persconferentie plaats vinden op het ministerie van Justitie en veiligheid, maar nu gebeurd dit van het torentje. Veel wijst erop dat er er veel aanvullende en strengere maatregels gaan komen.

Aanvullende maatregelen voor bestrijding Corona

Alles wijst erop dat minister Mark Rutte vanavond extra aanvullende maatregelen bekend gaat maken. Waarschijnlijk moeten niet-essentiële winkels een tijdje sluiten en dat geldt ook voor musea, theaters en pretparken. Mogelijk moeten scholen ook een tijdje hun deuren sluiten.

Minister de Jonge zegt dat er meer nodig is

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het crisisberaad waar de meest betrokken ministers en experts bij betrokken zijn. Zei minister de Jonge het volgende: Er is meer nodig om de aanhoudende druk op de zorg te verminderen. Over eventuele maatregelen werden geen uitlatingen gedaan.

Later deze maandag hoopt minister de Jonge meer informatie te kunnen geven over strengere maatregelen. Nederland kijkt daarbij met een schuin oog naar hun oosterburen Duitsland. Dat land kondigde zondag een strenge lockdown aan tot 10 januari. “Maar wij hebben wel echt te maken met de Nederlandse situatie”, benadrukt minister de Jonge. In Duitsland gaan onder meer de niet-essentiële winkels dicht en sluiten ook scholen de deuren.

Maatregelen nodig door stijgend aantal Corona besmettingen

De extra maatregelen zijn nodig omdat de laatste weken de Corona besmettingen en opnames zijn gestegen. Zondag waren er bijna 10.000 nieuwe besmettingen in 1 etmaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio