20.1 C
De Bilt

Feestelijke versiering van het beeld ‘Het Wiegje van Beatrijs’ ter gelegenheid van Koningsdag 2024

Het bronzen beeld ‘Het Wiegje van Beatrijs’, gelegen in het water bij de ingang van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk, wordt ter gelegenheid van Koningsdag 2024 op een bijzondere wijze versierd.

Wiegje van Beatrijs

Het verhaal achter ‘Het Wiegje van Beatrijs’ dateert uit de Sint-Elisabethsvloed van 1421. Tijdens een grote storm is, zo vertelt de legende, een baby met wiegje in het water geraakt en op miraculeuze wijze door een kat gered die het drijvende wiegje in balans hield. Dit beeld is een eerbetoon aan de veer- en overlevingskracht van het Nederlandse volk in de strijd tegen het water en is een initiatief van Stichting Wiegje Beatrijs Kinderdijk.

Bezoekers kunnen in het weekend van Koningsdag (op zaterdag en zondag) ervaren hoe dit beeld in het teken staat van deze nationale feestdag.

Close-up van het beeld
Close-up van het beeld – Foto: Stichting Werelderfgoed Kinderdijk

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk

Naast het versierde ‘Wiegje van Beatrijs’ zullen verschillende bezoeklocaties in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk op Koningsdag oranje kleuren. Ook kunnen bezoekers aanstaande zaterdag genieten van een smakelijke oranje tompouce in het Kinderdijk-café (Nederwaard 1b) en in de Kinderdijk Kiosk (Molenstraat 236).
Zien we jou tijdens deze nationale feestdag in ons unieke stukje Nederland? Plan je bezoek eenvoudig via www.kinderdijk.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio