7.5 C
De Bilt

Financial lease: wat is het en hoe kun je het gebruiken als ondernemer

Een financial lease is een populaire vorm van auto financiering waarbij je als ondernemer een auto leaset en deze in termijnen afbetaalt. Het is eigenlijk een soort lening waarbij de auto als onderpand dient. Je wordt hierdoor economisch eigenaar van de auto, maar de auto blijft juridisch eigendom van de leasemaatschappij. Hierdoor profiteer je als ondernemer van verschillende fiscale voordelen, zoals het recht op investeringsaftrek en de mogelijkheid om de BTW terug te vorderen.

Waarom sluit je een financial lease af?

Er zijn verschillende redenen waarom je als ondernemer een financial lease zou willen afsluiten. Ten eerste biedt het je de mogelijkheid om een nieuwe auto aan te schaffen zonder dat je hier direct het volledige bedrag voor hoeft te betalen. Je kunt de auto namelijk in termijnen afbetalen, waardoor je je werkkapitaal vrijhoudt voor andere investeringen. Daarnaast kun je als ondernemer profiteren van fiscale voordelen, zoals eerder genoemd. Dit kan aantrekkelijk zijn voor startende ondernemers die nog niet voldoende kapitaal hebben om een auto in één keer te betalen.

Hoe sluit je een financial lease af?

Het afsluiten van een financial lease is heel eenvoudig. Je gaat naar een leasemaatschappij, zoals Nationale Autolease, en kiest de auto die je wilt leasen. Vervolgens bepaal je de looptijd van het leasecontract en het maandelijkse leasebedrag. Vaak kun je ook zelf het leasebedrag beïnvloeden door een aanbetaling te doen. Nadat je akkoord bent gegaan met de voorwaarden, wordt het leasecontract opgesteld en kun je de auto ophalen. Het is belangrijk om vooraf goed te kijken naar de voorwaarden en tarieven, zodat je een leasecontract afsluit dat past bij jouw wensen en financiële situatie.

Voordelen van een financial lease

Een financial lease biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere vormen van autofinanciering. Ten eerste ben je economisch eigenaar van de auto, waardoor je kunt profiteren van fiscale voordelen. Daarnaast heb je met een financial lease de vrijheid om zelf de auto te kiezen die bij jou en jouw bedrijf past. Je bent niet gebonden aan een bepaald merk of model. Bovendien kun je de kosten van deze lease meenemen in de kostprijsberekening van jouw producten of diensten. Hierdoor kun je de leasekosten deels terugverdienen.

Je kunt een financial lease afsluiten bij verschillende leasemaatschappijen, zoals nationale autolease. Het is belangrijk om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, zodat je de beste deal kunt vinden die past bij jouw wensen en behoeften. Let hierbij niet alleen op de rente, maar ook op de voorwaarden en het assortiment aan auto’s dat wordt aangeboden.

Kortom, een dergelijke lease is een aantrekkelijke vorm van autofinanciering voor ondernemers. Het biedt de mogelijkheid om een nieuwe auto te leasen zonder direct het volledige bedrag te betalen en je kunt profiteren van fiscale voordelen. Het afsluiten van een financial lease is eenvoudig en je hebt de vrijheid om zelf de auto te kiezen die bij jou en jouw bedrijf past. Dus waar wacht je nog op? Sluit vandaag nog een financial lease af bij Nationale Autolease en rijd binnenkort in jouw droomauto! Bij Nationale Autolease kun je terecht voor de beste financial lease deals.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio