12.4 C
De Bilt

Floris Alkemade blijft Rijksbouwmeester tot 1 september 2021

Floris Alkemade blijft Rijksbouwmeester tot 1 september 2021. Deze verlenging is op verzoek van staatssecretaris Knops van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

Alkemade blijft 1 jaar langer

Floris Alkemade is door de bewindspersonen van BZK gevraagd om langer aan te blijven vanwege een aantal projecten waarbij de continuïteit van belang is, zoals een aantal studies naar woningbouw en verdere concretisering van projecten als Panorama Nederland, Groningen en de renovatie van het Binnenhof. Tevens biedt deze verlenging ruimte aan een nieuwe rijksbouwmeester om huidige werkzaamheden en verantwoordelijkheden goed over te kunnen dragen.

Momenteel wordt de procedure voor het benoemen van een nieuwe rijksbouwmeester afgerond. Naar verwachting zal de voordracht over een aantal weken ter instemming aan de ministerraad worden voorgelegd.

College van Rijksadviseurs

Floris Alkemade is sinds september 2015 Rijksbouwmeester en voorzitter van het College van Rijkadviseurs. De Rijksadviseurs voor de fysieke leefomgeving Berno Strootman en Daan Zandbelt voltooien hun termijn per 1 december 2020. De procedure voor het benoemen van hun opvolgers is in gang gezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio