19 C
De Bilt

Gasexplosie: woning in Oldenzaal volledig ingestort; mensen onder het puin gered

Oldenzaal – Vanochtend werden bewoners aan de Hoefsmid in Oldenzaal opgeschrikt, toen een grote, vrijstaande woning volledig instortte. Dit gebeurde rond 9.45 uur vanmorgen. Hulpdiensten werden massaal opgeroepen en het incident werd direct ook opgeschaald. De volledige woning aan de Hoefsmid bleek ingestort. Alsof alle muren het in één keer hadden begeven. Boven op het puin ligt het dak. De ravage is enorm.

Ingestorte woning vrijstaand pand

De woning aan de Hoefsmid in Oldenzaal, betreft een vrijstaand pand van ruime omvang. De woning staat in een straat met meerdere vrijstaande woningen. Het gebeuren moet voor omwonenden een enorme schok zijn. De situatie is zeer uitzonderlijk. Er zijn dan ook twee specialistische teams ter plaatse. Zijn zijn uitgerust met materiaal en kennis om delen van muren en/of daken te kunnen stabiliseren en weg te maken om mensen op te sporen en te redden.

2 mensen gered, nog 1 onder het puin

Er zijn drie traumahelikopters opgeroepen bij het incident. Twee daarvan zijn ingezet. Het specialistische team heeft tot nu toe twee mensen onder het puin vandaan gehaald, een moeder en dochter. Zij zijn met onbekend letsel afgevoerd naar het ziekenhuis. De vader ligt nog onder het puin, maar er is contact met hem gelegd. Hulpdiensten stellen alles in het werk hem nu veilig onder het puin vandaan te halen.

Oorzaak gasexplosie

De oorzaak van dit drama komt door een gasexplosie. Dat heeft brandweer Twente zojuist bevestigd via haar Twitter account. Ook omliggende woningen zijn beschadigd. De omgeving van het incident is afgezet door de politie en mensen worden dringend opgeroepen om niet naar de locatie toe te komen.

Opvang

Omstanders en betrokkenen kunnen terecht bij hockeyvereniging Bully aan de Sportlaan 12. Zij kunnen daar naartoe om over het incident te praten of samen te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio